ost, gerne fåreost, emmentaler eller svenbo150 g. ost, gerne fåreost, emmentaler eller svenbo
1
kålhoved, helst spidskål1 kålhoved, helst spidskål
1
aubergine1 aubergine
salt salt
1
dl.
hakket persille1 dl. hakket persille
fintrevet skal af 1 rengjort citron fintrevet skal af 1 rengjort citron
saften fra 1-2 fed hvidløg saften fra 1-2 fed hvidløg
god olivenolie god olivenolie
Opskrift:
Auberginen skæres i ½ cm. tykke skiver på langs.
De drysses godt med groft salt og skal stå og trække i 1 time eller længere.
De dyppes i kogende vand i nogle minutter og dryppes godt af.
Kålen deles i hele blade der koges 3-4 minutter i rigeligt vand og drypper af (brug vandet fra auberginerne hertil).
Osten rives groft og røres sammen med det hakkede lammekød.
Farsen krydres med salt og peber.
En rektangulær folie- eller bageform beklædes med kålblade (lad dem ligge godt ud over kanten).
Heri lægges lagvis fars og aubergineskiver.
Læg kålen henover så den lukker.
Retten bages ved 175 grader i ca ½ time, eller den kan tilberedes i vandbad i en stor gryde med låg.
Tilbered en blanding af persille, den fintreven citronskal og hvidløg.
Ved serveringen skæres farsen i tykke skiver, der drysses godt med persilleblandingen.
Retten serveres varm med lidt af den gode olivenolie som sauce.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.2
(3 stemmer)
Opskriften er vist 7842 gange, og udskrevet 160 gange.
Kommentarer
luise - 2014-01-03 19:12:12 lækker ret, men ved os var der ikke nok til 4 personer.
khl - 2007-03-24 17:44:34 er også god med oksekød
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider