Gotlam i kål med ost og auberginer

Gotlam i kål med ost og auberginer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
300 g.hakket lammekød
150 g.ost, gerne fåreost, emmentaler eller svenbo
1 kålhoved, helst spidskål
1 aubergine
 salt
1 dl.hakket persille
 fintrevet skal af 1 rengjort citron
 saften fra 1-2 fed hvidløg
 god olivenolie
 
Opskrift:
Auberginen skæres i ½ cm. tykke skiver på langs. De drysses godt med groft salt og skal stå og trække i 1 time eller længere. De dyppes i kogende vand i nogle minutter og dryppes godt af.

Kålen deles i hele blade der koges 3-4 minutter i rigeligt vand og drypper af (brug vandet fra auberginerne hertil).

Osten rives groft og røres sammen med det hakkede lammekød. Farsen krydres med salt og peber.

En rektangulær folie- eller bageform beklædes med kålblade (lad dem ligge godt ud over kanten). Heri lægges lagvis fars og aubergineskiver. Læg kålen henover så den lukker. Retten bages ved 175 grader i ca ½ time, eller den kan tilberedes i vandbad i en stor gryde med låg.

Tilbered en blanding af persille, den fintreven citronskal og hvidløg.

Ved serveringen skæres farsen i tykke skiver, der drysses godt med persilleblandingen. Retten serveres varm med lidt af den gode olivenolie som sauce.





karakterer:
Opskriften er vist 9015 gange,
og udskrevet 176 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-01-03 19:12:12
lækker ret, men ved os var der ikke nok til 4 personer.

  -   2007-03-24 17:44:34
er også god med oksekød