Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Tyttebærflan med mandelmarengs

Tyttebærflan med mandelmarengs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Bær - Tyttebær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
250 g.mørdej
 
 Kompot:
1/5 l.tyttebær
200 g.sukker
1 dl.vand
2 bladehusblas
 
 Marengs:
1 dl.æggehvide
125 g.florsukker
30 g.hakkede mandler
 


Opskrift:

Tytebærkompot:
Bærrene, sukker og vand koges under låg i 20 minutter uden der røres i det. Hældes op i en skål. Husblas opblødes i koldt vand, knuges fri for væde og røres i den varme kompot. Sæt den koldt.

Mørdejen rulles tyndt ud og lægges i en tærteform med løs bund. Lad dejen gå 3 cm. op ad siderne og børst overskydende mel bort. Bunden dækkes med et lag alufolie og fyldes op med tørrede linser, bønner eller gryn. Det bevirker, at kanterne ikke glider ned under bagningen. Lad dejen hvile i formen i køleskab i mindst ½ time inden den forbages ved 200 grader i 20 minutter.

Hertil kan forberedes dagen før.


Marengs:
Æggehviderne og 100 g. af florsukkeret piskes let og luftigt i en skål. Skålen stilles over en gryde med varmt, men ikke kogende vand, og der piskes videre til hviden bliver stiv og fast (marengs). Pisk derefter videre til den bliver lidt kold.

Mandlerne varmes på en tør pande til de får lidt farve og vendes i marengsen.

Færdiggørelse:
Stanniol og linser fjernes fra den forbagte tærtebund. Et 1 cm. tykt lag tyttebærkompot lægges i bunden (den skal være tilpas tyk, at den ikke løber). Et tykt lag marengs lægges over. Resten af florsukkeret sigtes over tærten, som derefter glaseres under den varme grill til den bliver let gylden (hold øje med den, det tager kun et øjeblik). Server den straks, eller opbevar den i køleskab.
Den er bedst de første 2-3 timer, men kan udmærket holde sig længere.

Tips:

Når man som her koger tyttebærkompoten under låg, bliver skindet på bærrene ikke sejt.

Blandt kokke kaldes de stiftpiskede hvider en marengs, også inden de er bagt. Det er nemmest at piske dem i en rustfri skål, eller en glasskål, der må være absolut ren, Det er næsten umuligt at få hviderne pisket stive, hvis der er den mindste rest af fedtstof i skålen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 5949 gange,
og udskrevet 70 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu