Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Banyulskage med karamelcreme

Banyulskage med karamelcreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessertkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
120 g.smør
 dl.piskefløde
500 g.mørk chokolade
2 æggeblommer
 dl.banyuls (se tips)
 
 Creme:
200 g.sukker
4 æggeblommer
0,8 dl.vand
1 l.piskefløde
 


Opskrift:

Kagen:
Chokoladen brækkes i små stykker, der smeltes i en kasserolle over vandbad med smørret. Æggeblommerne røres i, derefter piskefløden og til sidst vinen. Varmes igennem uden at komme i kog. Massen hældes i en form, evt. en lagkageform, og afkøler i mindst 6 timer.

Karamelcreme:
Vand og sukker koges i en bred kasserolle eller en pande til gylden karamel. Fløden tilsættes og varmes igennem til al karamel er opløst i fløden. Den varme karamelfløde hældes i en skål med de fire æggeblommer under kraftig piskning. Cremen køles af og smages til med banyuls.

Kagen anrettes på kold tallerken med cremen i bunden. Den kan pyntes med chokolade, og årstidens frugt kan serveres til.

Tips:

Banyuls er en sødlig rødvin fra det sydvestlige Frankrig, en såkaldt vin doux naturel, fremstillet på druen grenache.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (5 stemmer)

Opskriften er vist 15055 gange,
og udskrevet 178 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu