Frikasse af gotlam med dild

Frikasse af gotlam med dild, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Frikassé

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
800 g.lammesmåkød
40 g.smør
50 g.knoldselleri
2 porrer
1 gulerod
2 fedhvidløg
1 kvisttimian
1 dl.lys fond eller bouillon terning
1 dl.piskefløde
1 bdt.Dild
 salt
 friskkværnet hvid peber
 
Opskrift:
Sener og hinder fjernes fra kødet, og det skæres i tern på ca. 2x2 cm. Grøntsagerne renses og skæres i tern (porrer i tynde ringe).

Kød og grøntsager sauteres let i smørret i en tykbundet gryde uden at tage farve. Fond eller bouillon og timian tilsættes, og retten simrer under låg til kødet er mørt.
Kødet tages op og holdes varmt. Hæld fløden i gryden og lad det koge uden låg til væden er reduceret til det halve.

Timian fjernes og saucen pureres i blender eller paseres gennem en sigte, smages til med salt og peber og hældes over kødet. Retten pyntes med små buketter af dild.

Tips:

Nye kartofler, kogt med de grove stilke af dilden, og vendt i en anelse smeltet smør, samt dampede rodfrugter efter smag, vil passe smukt til retten.





karakterer:
Opskriften er vist 8867 gange,
og udskrevet 228 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu