Chokoladen og smørret smeltes langsomt over vandbad.
Æggeblommer og sukker piskes grundigt til let og luftigt.
Smeltet chokolade/smør, nødder, mel og marven af vanillen vendes i æggene.
Hviderne piskes stive og vendes i.
Denne dej fordeles i 4 velsmurte portionsforme ca. 1½ dl.
Bages ved 160 grader i ca. 30 minutter.
Kagerne afkøles lidt og slås forsigtigt ud af formene.
Lidt florsukker kan sigtes over toppen.
Mokkasauce:
Ingredienserne til saucen røres sammen og varmes under omrøring, til den begynder at jævne let ca. 60 grader.
Stilles til afkøling.
Hindbærsorbet:
Vand og sukker koges til en lage.
Denne pureres i blender med bærrene.
Der sies og fryses til sorbet i en sorbetiere.
Tips:
Opskriften på chokolademuffins kan fordobles, hvorved mængden passer til bagning i en springform (ovntiden skal forlænges med ca. 10 minutter).
Eventuelt kan denne kage overtrækkes med chokolade
Der skal bruges en sorbetiere (også kaldes ismaskine) for at få luft i sorbet’en under indfrysningen.
Da de færeste råder over en sådan, kan det anbefales, at man i stedet vender en eller to stiftpiskede æggehvider i blandingen, inden den sættes i fryseren.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(10 stemmer)
Opskriften er vist 15446 gange, og udskrevet 450 gange.
Kommentarer
sara - 0000-00-00 00:00:00 jeg syntes den er rigtig god
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider