Laksetatar med dild og salat

Laksetatar med dild og salat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Laksetatar med dild og salat, billede 4 Laksetatar med dild og salat, billede 1 Laksetatar med dild og salat, billede 2 Laksetatar med dild og salat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.fersk laks
4 æggeblommer, past
1 tsk.rødløg, finthakket
3 spsk.Dild, frisk
2 drueagurker (små syltede agurker)
 salt
 friskkværnet peber
40 g.lakserogn
 citronsaft
 årstidens salater
 olie og mild vineddike til dressing
 
Opskrift:
Fisken hakkes med en stor kniv. Løg, dild og agurker, der alle skal være hakkede meget fint, røres i, og til sidst de letpiskede æggeblommer. Tataren smages til med salt og peber og formes som små bøffer midt på fire tallerkner. Salater – en eller flere slags – vendt i mild dressing lægges smukt omkring.

Lakserogn, skyllet og tilsmagt med salt og citronsaft anrettes oven på tataren, og der pyntes med dildkvist. Giv groft brød eller flutes til

Tips:

Som variation kan tataren steges hurtigt på en hed pande og serveres med en varm sauce til, eller koldt kryddersmør til. Den kunne meget passende garneres med friske spinatblade, der er sauteret hurtigt på panden i lidt olie.





karakterer:
Opskriften er vist 31695 gange,
og udskrevet 359 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-03-27 19:44:57
Lyder lækkert. Prøver den på gæster i morgen.Laksen er lagt på frost, for at udelukke bakterier.