Laksetatar med dild og salat

Laksetatar med dild og salat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Laksetatar med dild og salat, billede 4 Laksetatar med dild og salat, billede 1 Laksetatar med dild og salat, billede 2 Laksetatar med dild og salat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.fersk laks
4 æggeblommer, past
1 tsk.rødløg, finthakket
3 spsk.Dild, frisk
2 drueagurker (små syltede agurker)
 salt
 friskkværnet peber
40 g.lakserogn
 citronsaft
 årstidens salater
 olie og mild vineddike til dressing
 
Opskrift:
Fisken hakkes med en stor kniv. Løg, dild og agurker, der alle skal være hakkede meget fint, røres i, og til sidst de letpiskede æggeblommer. Tataren smages til med salt og peber og formes som små bøffer midt på fire tallerkner. Salater – en eller flere slags – vendt i mild dressing lægges smukt omkring.

Lakserogn, skyllet og tilsmagt med salt og citronsaft anrettes oven på tataren, og der pyntes med dildkvist. Giv groft brød eller flutes til

Tips:

Som variation kan tataren steges hurtigt på en hed pande og serveres med en varm sauce til, eller koldt kryddersmør til. Den kunne meget passende garneres med friske spinatblade, der er sauteret hurtigt på panden i lidt olie.





Beskrivelse:

Opskrift på laksetatar med rødløg

Du har inviteret gæster til middag i weekenden, men mangler inspiration til en lækker og nem forret. Heldigvis er du havnet her på siden. Her finder du nemlig den lækreste laksetatar opskrift, som får mundvandet til at løbe.

Denne laksetatar forret serveres med dild, salat og flüte, hvilket giver en fantastisk smag og konsistens. Fisk er altid et sikkert hit som forret, og særligt laks er en populær fisk i Skandinavien. Du kan med fordel smutte forbi din lokale fiskehandler, når du skal lave denne skønne forret. Dermed er du garanteret frisk fersk laks, hvilket gør forretten endnu mere smagfuld og indbydende.

Forret med laksetatar

Det er ikke særlig svært at tilberede rørt laksetatar. De fleste ingredienser skal blot hakkes fint, røres sammen, hvorefter du former tataren til små bøffer. Anret dem på små tallerkner og voila, du har verdens bedste laksetatar klar til dine gæster på ingen tid.

Når du laver laksetatar med fersk laks, bør du være opmærksom på hygiejnen. Opbevar altid fersk laks køligt frem til servering.

Denne forret er et perfekt valg til påskefrokosten, nytårsaften, fødselsdag eller hvis du blot ønsker at forkæle venner og familie lidt ekstra ved middagsbordet.

karakterer:
Opskriften er vist 34808 gange,
og udskrevet 431 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-03-27 19:44:57
Lyder lækkert. Prøver den på gæster i morgen.Laksen er lagt på frost, for at udelukke bakterier.