pærere ca 6 cm. høje (gerne clara friis)4 pærere ca 6 cm. høje (gerne clara friis)
100
g.
hyldebær, skyllede og ribbede100 g. hyldebær, skyllede og ribbede
350
g.
sukker350 g. sukker
50
g.
nougat50 g. nougat
Gratin: Gratin:
½
dl.
hvidvin½ dl. hvidvin
½
dl.
creme fraiche 38 %½ dl. creme fraiche 38 %
50
g.
sukker50 g. sukker
½
tsk.
maizena½ tsk. maizena
3
æggeblommer3 æggeblommer
50
g.
marcipan50 g. marcipan
40
g.
smuttede, hele mandler40 g. smuttede, hele mandler
Opskrift:
Pærerne skrælles, men lad stilken side.
Kernehuset udtages fra bunden af pærerne.
Hyldebærrene koges op med sukkeret og 1 litter vand.
Heri simrer pærerne, til de er møre og mættede med farven fra bærrene (vend dem forsigtigt et par gange).
Pærerne tages op, og lagen sies og koges ind til saucekonsistens.
Lad pærer og bær køle af i den nedkogte lage.
Mandelgratin:
Æggeblommerne piskes grundigt med sukkeret og maizena.
De øvrige ingredienser undtaget mandlerne tilsættes , og det varmes under piskning op til kogepunktet.
Det afkøles, og hakkede mandler tilsættes.
Pærerne fyldes med nougaten, og der lukkes med en ”prop” af lidt af mandelmassen.
Pærerne stilles på en bageplade, og resten af gratinmassen smøres på pærerne omkring toppen, et par cm. ned fra stilken.
Pærerne gratineres i en meget varm ovn 250 grader, til mandelmassen er gylden, det tager kun ca. 4 minutter.
Pærerne serveres varme, idet de anrettes på en bund af vanilleis, omkranset af hyldebærsauce.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 12635 gange, og udskrevet 230 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider