Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hyldebærkogte pærer med nougat, mandelgratin og vanilleis

Hyldebærkogte pærer med nougat, mandelgratin og vanilleis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Frugt - Pærer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
4 pærere ca 6 cm. høje (gerne clara friis)
100 g.hyldebær, skyllede og ribbede
350 g.sukker
50 g.nougat
 
 Gratin:
½ dl.hvidvin
½ dl.creme fraiche 38 %
50 g.sukker
½ tsk.maizena
3 æggeblommer
50 g.marcipan
40 g.smuttede, hele mandler
 


Opskrift:

Pærerne skrælles, men lad stilken side. Kernehuset udtages fra bunden af pærerne. Hyldebærrene koges op med sukkeret og 1 litter vand. Heri simrer pærerne, til de er møre og mættede med farven fra bærrene (vend dem forsigtigt et par gange). Pærerne tages op, og lagen sies og koges ind til saucekonsistens. Lad pærer og bær køle af i den nedkogte lage.

Mandelgratin:
Æggeblommerne piskes grundigt med sukkeret og maizena. De øvrige ingredienser undtaget mandlerne tilsættes , og det varmes under piskning op til kogepunktet. Det afkøles, og hakkede mandler tilsættes.

Pærerne fyldes med nougaten, og der lukkes med en ”prop” af lidt af mandelmassen. Pærerne stilles på en bageplade, og resten af gratinmassen smøres på pærerne omkring toppen, et par cm. ned fra stilken. Pærerne gratineres i en meget varm ovn 250 grader, til mandelmassen er gylden, det tager kun ca. 4 minutter.

Pærerne serveres varme, idet de anrettes på en bund af vanilleis, omkranset af hyldebærsauce.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 11932 gange,
og udskrevet 203 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu