Slethvar med urter i østerscreme

Slethvar med urter i østerscreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : FladFisk - Slettehvar

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
700 g.slethvar
4 østers
 krydderbuket af 1 laurbærblad, 1 stilk timian
6 hvide peberkorn
 
 urter
1 lilleløg, hakket
1 lilleporre
100 g.knoldselleri
 smør
 
 sauce:
1 dl.tør hvidvin
1 spsk.flødeskum
 
 Garniture:.
50 g.frisk stenbiderrogn
400 g.frisk spinat
1 spsk.olie
 
Opskrift:
Fisken filetteres, bed evt. fiskehandleren herom. Benene og hovedet samt krydderbuket og hvid peber dækkes med koldt vand, bringes i kog, simrer i 30 minutter, og fonden sies.

2/3 af porre og selleri skæres i tynde skiver (julienne) og gemmes. Resten hakkes fint og sauteres blidt i 30 g. smør, til det er mørt. Fonden tilsættes, det koges igennem og pureres til en glat sauce i blenderen, der skal være i alt ca. 3 dl, lad det evt. koge lidt ind.

De fire østers åbnes, idet saften tilsættes saucen. De strimlede urter sauteres lidt i 20 minutter og tilsættes derefter hvidvinen og saucen. Fisken skal pocheres heri i nogle minutter lige inden servering.

Den skyllede spinat sauteres kort i olien på en pande og lægges i dybe, forvarmede tallerkner. Fisken lægges herpå med urterne og saucen over. Østers, der lige kort er lunede i saucen, lægges ved, og der garneres til sidst med stenbidderrogn smagt til med salt og citronsaft

Tips:

Denne tilberedningsmetode, hvor fisk pocheres i den samme sauce, som de serveres med, kaldes i kokkesprog ” á la nage ” dvs. svømmende. Forskellige fisk kan med hel anvendes, f.eks. pighvar, laks, havkat, osv.

Lakserogn eller kaviar kan bruges i stedet for stenbiderrogn.





karakterer:
Opskriften er vist 9817 gange,
og udskrevet 167 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu