Chokoladeglaseret nødderand med vaniljeparfait

Chokoladeglaseret nødderand med vaniljeparfait, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Rand:
285 g.sukker
285 g.æggehvide
400 g.nødder, efter smag (hassel- valnød eller mandler)
 smør til formen
 raps til formen
70 g.smeltechokolade
 valnødder til pynt
 
 Vaniljeparfait:
4 æggeblommer
0.5 Vaniljestang
65 g.sukker
 dl.piskefløde
 
 Sauce:
250 g.hindbær
½ dl.sukkersirup (lige dele sukker og vand)
3 spsk.framboise (hindbærsnaps)
 
Opskrift:
Nødderanden:
Nødderne hakkes meget fint i blenderen. Røres sammen med letpiskede hvider og sukkeret og kommes i en form, f.eks. en randform, der er smurt godt og drysset med raps.
Bages ved 150 grader i 45 minutter og vendes straks ud på rist til afkøling. Chokoladen smeltes i kasserolle over vandbad, og trækkes over kagen, som kan pyntes med halve valnødder.

Vaniljeparfait:
Sukker og en anelse vand koges til en jævn sirup. Æggeblommerne piskes let med vanillen. Siruppen tilsættes under konstant piskning, og det piskes videre over vandbad til det legerer let til en luftig creme. Fløden piskes til let skum, vendes i den afkølede creme, fyldes i form (helst metal) og fryses.

Hindbærsauce:
Bærrene pureres i blenderen og smages til med sukkersirup og framboise.





karakterer:
Opskriften er vist 24512 gange,
og udskrevet 845 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu