Pastrami

Pastrami, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksespidsbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2½-3 kg.oksebryst
1.25 dl.Salt
1 tsk.Salpeter
4 spsk.Frisk kværnet Sort peber
2 spsk.Farin, med top
3 spsk.Hele blandede kødmarinade krydderier
3 tsk.friskrevet ingefær
 
Opskrift:
Bland salt, salpeter, krydderier og sukker og gnid det godt ind i kødet. Put det i en tætsluttende beholder, og sæt den i køleskabet eller et meget koldt sted.

Vend beholderen regelmæssig med få dages mellemrum igennem 3 uger. Derefter ryges kødet over et barbecue røgsted, eller i en røgovn ved meget lav varme i 4 timer.

Tilberedning:
Kødstykket skal dækket af koldt vand koges i en gryde indtil det er mørt. Kogetiden afhænger af hvor længe det er røget.

karakterer:
Opskriften er vist 40423 gange,
og udskrevet 275 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-08-31 12:16:55
Lige netop med pastrami er der ingen grund til at tørsalte. Få din slagter til at letsalte et stykke spidsbryst til dig istedet. (En 8 grad saltlage i 2 døgn) Koldrøgningen er selvfølgelig sjov og dejlig langsommelig, men pastrami skal alligevel koges bagefter, så lav den blot på varm røg istedet og spar kogningen og den deraf følgende udvanding af dit produkt. En let måde at få al den gode smag på er at lave en god rub (alle de "varme" krydderier du kan li +brun farin. -Jeg bruger paprika, chili, hvidløg, peber, sennepspulver og koriander) Denne blanding gnider du så dit saltede, aftørrede kød godt ind i og lader det hygge sig et par døgn i køleskabet i en lukket frysepose. Når du så skal ryge det, gør du det i din kuglegrill eller tilsvarende. Lad kødet ligge på inddirekte varme i ca ti minutter for at tørre overfladen ud før du tilsætter røg (smuld eller røg flis) Når det så har røget i en tre-fire timer, tager du det ud, pakker det ind i alufolie og lægger det tilbage på inddirekte varme indtil dit stegetermometer fortæller at nu er centrum temperaturen 94 grader. Samme metode kan anvendes til pulled pork, men her kræves der en noget længere tilberedning.

  -   2005-01-01 01:01:01
Er der nogen der ved hvad der menes med kødmarinade krydderier, det kunne være lauerbærblade, hele peberkorn, hele enebær måske hele nelliker, eller ?