Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kransekagetop (9 ringe)

Kransekagetop (9 ringe), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 16 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Kransekager - Kransekage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

Højtid: Nytår

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Kransekagetop (9 ringe), billede 4 Kransekagetop (9 ringe), billede 1 Kransekagetop (9 ringe), billede 2 Kransekagetop (9 ringe), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Ren rå marcipan
400 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
   
  Glasur:
150 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
0.75 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
0.5 spsk. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Marcipan, sukker og æggehvide æltes godt sammen. Dejen skal være fast og ensartet. Læg dejen koldt i 3-4 timer eller natten over.

Rul så dejen ud i fingertykke pølser (ca. 2 cm i diameter).

Skær pølserne ud i følgende mål:
10 cm.
14 cm.
18 cm.
22 cm.
26 cm.
30 cm.
34 cm.
38 cm.
42 cm.

Stil pølserne på køl i 1 time.

Form herefter pølserne til ringe. Tryk dem let foroven, så de får facon. Stil ringene på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 7-8 minutter.
Lad ringene afkøle.

Bland en glasur af flormelis, æggehvide og eddike. Fold et kræmmerhus af madpapir og hæld glasuren heri. Klip hul i spidsen og sprøjt så striber af glasur over kransene.

Tips:

Prøv evt. at smelte noget nougat og sprøjt på i stedet for glasur.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (41 stemmer)

Opskriften er vist 142062 gange,
og udskrevet 3470 gange.


Energi:
KJ total 29476 (7018 kcal)
KJ pr. Pers. 1842 (438 kcal)
Vægt ialt 1640 gram
Vægt pr. Pers. 102 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1797 KJ (427 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 16.2 gram
Kulhydrat 64.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Ida  -  2013-09-22 17:34:59
Den smager bare så godt


Jan   -  2012-12-30 17:15:57
Det er en rigtig god opskrift. Jeg har lavet den flere gange og den bliver rost hver gang, den er meget bedre end den bageren laver får jeg at vide.


  -  2012-06-13 22:35:19
mathias: ikke nødvendigvis, men det er for, at sukkeret "opløses", så det ikke knaser. Jeg bruger altid flormelis, så kan dejen bruges med det samme. Desuden kan flormelis'en bruges som mel når man ælter dejen. Det er ikke så snasket, og generelt bedre at bruge! ;)


Cille  -  2012-01-03 16:38:18
Jeg synes det var en rigtig god opskrift. Jeg puttede selv nougatfyld i mine ringe, og fik 12 store flotte stks. den er blevet meget lækker - tak


mathias  -  2010-11-15 11:42:07
Skal dejen ligge i 3-4 timer