Portvinsmarineret mørbrad

Portvinsmarineret mørbrad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
2 svinemørbrad
1-2 dl.portvin
6 heleenebær
3-4 dl.fløde
 smør til stegning
 meljævning
 salt
 
Opskrift:
Rens mørbradene og læg dem i en skål og hæld portvin over til det dækker. Tilsæt knuste enebær og lad kødet trække heri i mindst 5 timer.

Tag kødet op og si portvinen.
Brun lidt smør i en gryde og brun kødet hele vejen rundt. Hæld en lille smule portvin ved, læg låg på og lad det små stege i ca. 20 minutter. vendes når den halve tid er gået og drysses med lidt salt.

Tag kødet op og hold det varmt imens sovsen laves.

Kog stegeskyen lidt ind kom lidt meljævning i og lad sovsen koge godt igennem. Hæld fløde ved og lad sovsen koge til den jævner. Derefter tilsættes resten af portvinen, og retten smages til.

Mørbraden skæres i skiver og anrettes på et dybt fad og sovsen hældes ved.

Serveres med nye kogte danske kartofler.


karakterer:
Opskriften er vist 21460 gange,
og udskrevet 500 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu