Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Jule Plumkage

Jule Plumkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Højtid: Jul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
250 g.tørrede usvovlede abrikoser
250 g.friske dadler
200 g.cocktailbær blandede farver
250 g.lyse rosiner
50 g.nøddeflager
100 g.chokolade hakket
2 vanille stænger
500 g.sukker
500 g.smør
500 g.hvedemel
½ l.Whisky
8 æg
 
 


Opskrift:

Hak alle frugterne i små stykker. Hæld ½ l whisky over eller Amoretto eller Rom.

Stil dem i køleskab i 3-5 dage.

Når kagen skal bages , så hæld dem over i en sigte og sigt væden fra til senere brug.

Hak vanille stængerne i en food processer sammen med sukkeret til vanille sukker.

Kom smør i food processoren og blend med. Hæld det hele i en stor skål og tilsæt Whisky væsken fra frugterne og rør det godt sammen. Tilsæt de 8 æg, et af gangen og pisk godt sammen.

Tilsæt i frugterne hakket chokolade og nøddeflagerne. Kom noget at melet i og rør det rundt. Gem resten af melet.

Hæld nu frugtmassen over i dejen og rør det godt rundt, tilsæt resten af melet lidt efter lidt. Lad dejen stå og trække i ca. ½ time før den hældes i forme og bages.

Smør formen godt og kom dejen i bag kagen i ca. 1 ¼ time – 2 time ved 180 grader. Tiden afhænger af, hvor høj formen er , en lav form bager hurtigere end en høj.

Men kagen er færdig når der ikke hænger dej på en strikkepind stukket i kagen. Eller når et kødtermometer er stukket i kagen og viser 95 grader.

Tag kagen ud af formen og prik huller i med en strikkepind og hæld lidt Whisky i.

Det kan undlades hvis man ikke ønsker kagen så stærk.

Kagen skal helst laves ca. 1 måned før jul, og derefter opbevares i en boks i køleskabet, den bliver bedre af at stå. Den er særlig velegnet til frysning.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)

Opskriften er vist 13307 gange,
og udskrevet 346 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bent Ramsnæs  -  2015-12-16 13:56:05
½ liter whisky kan det passe ?