Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Mexikansk Nachos

Mexikansk Nachos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Tacoskaller Taco

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse

Oprindelsesland : Mexico

MexicoIndsendt :





Ingredienser:
1 dusinmajsmels tortillas
 dl.vegitablisk olie
 salt efter smag
 
 Most sorte bønner
 dl.tørret sorte bønner)
1 løg, hakket
1 fedhvidløg, hakket
2 skiverbacon, hakket
1 serrano chilly, renset for frø og hakket
 dl.hønsefond /bouillon
 salt efter smag
 kværnet sort peber efter smag
 
 guacamole
3 storeavocadoer
1 jalapeno chili, renset for frø og skoldet
¼ kopløg, fint hakket
¼ koptomat, fint hakket
 spsk.limesaft eller efter smag
 salt efter smag
 kværnet sort peber
 
 tilbehør:
 revet ost Chedar
 
 rød salsa
2 jalapeno chili
1 løg
2 fedhvidløg
4 mellemstor modne tommater, pillet
1 spsk.friske cilantro blade
 salt efter smag
 kværnet sort peber
 saften fra ½ lime
 


Opskrift:

Skær de friske tortilla i kvarte. I en dyb stegepande varmes olie til 190 grader over en meget varm kogeplade/flamme. Friture stege tortilla stykker i 2-3 minutter eller til de er sprøde. Dryp af på køkken rulle. Drys lidt salt på, hvis ønsket.

Sorte bønner
kombinere alle ingredienser undtagen salt og peber i en stor gryde over en meget varm plade/flame. Bring i kog. Skru ned for varmen og kog ved svag varme uden låg for 1½ time eller indtil bønner er bløde.

Tilføj salt og peber efter smag. Tag af komfuret. Lad køle lidt og læg bønner i en food procesor eller blender. Med stal blad blendes indtil bønner bliver til en klumpet pasta. Hvis der er for meget væske kommes det i en kasserolle og koges indtil væske er fordampet og bønnerne har en smørbar konsistens.

Guacamole
Fjern stenen og skræl, fra avocadorne og mos med gaffel. De må ikke blive til en fin puré. Fin hak jalapeno chili nok til 1 spiseske fuld eller efter smag. Bland jalapeno med avocado og resten af ingredienserne. Rør rundt for at blande. Dæk til og sæt til side i mindst 30 minutter for at lade smagene til at trænge ud.

Rød salsa
forvarm ovn til 175 grader.

Læg jalapeno chili, løg og hvidløg i en bagepande og rist i forvarme ovn 175 grader celcius i 10-15 minutter. Chili skal blive lidt blød.

Fjern kerne og fin hak jalapeno chilie. Skræl og finhak løg og hvidløg. Hak tomater og kør med fint blad igennem en madkværn, sammen med chili løg, hvidløg og cilantro. Smag efter med salt, peber og lime saft. Dæk til og sæt i køleskab til det skal bruges. Salsaen kan holde sig i 2-3 dage.

Guacamole kan forberedes indtil 3 timer før. Sæt en avocado sten i det færdige guacamole for at forhindre misfarvning. Dæk til med tætsluttende låg og sæt i køleskab.

bønner kan forbedres op til 2 dage før og opbevares overdækket i køleskab.

Rød salsa kan forberedes 2-3 dage I forvejen og opbevares overdækket i køleskab.

Forvarm grillovn

Smør de sprøde tortilla stykker let med mosede sorte bønner, Læg en klat guacamole på. Drys med revent ost. Placer under varm grill i 1 minut tid eller indtil osten smelter. Placer en tynd skive jalapeno chili på hver grillet nacho, hvis det ønskes. Servers med rød salsa til at dyppe i.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (60 stemmer)

Opskriften er vist 49509 gange,
og udskrevet 742 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

lisbeth  -  2009-03-05 18:37:46
hvor køber du majsmel tortillas??


Alexander  -  2006-12-18 17:33:01
Namme det er godt nok gode! :D