Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hvidløgslam med persille og kartofler

Hvidløgslam med persille og kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hvidløgslam med persille og kartofler, billede 4 Hvidløgslam med persille og kartofler, billede 1 Hvidløgslam med persille og kartofler, billede 2 Hvidløgslam med persille og kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.lammekølle med ben
3 spsk.grofthakket persille
2 tsk.salt
1 kg.kartofler
3 dl.bouillon
3 skiverfranskbrødskrumme
3 fedpresset hvidløg
1 citron saft heraf
4-5 spsk.hakket persille
30 g.margarine
 


Tilbehør:
Bønne, ærter eller broccoli
Opskrift:

Køllen udbenes helt eller delvist. Køllen fyldes med persille og lukkes med et par kødspid. Lammekøllen gnides med salt.

Kartoflerne skæres i tynde skiver, der lægges taglagt i et ildfast fad eller lille bradepande. Bouillon hældes ved, og lammekøllen lægges på kartoflerne.
Stilles i ovnen ca. 45 min ved 160 grader C alm. ovn.

Franskbrødskrumme, hvidløg, citronsaft, persille og margarine røres sammen og smøres på kødet.
Stilles atter i ovnen ca. 45 min. ved 160 grader.

Køllen trækker i ca. 20 min. indpakket i folie inden den skæres i skiver. Kartoflerne hældes i en skål og serveres til.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (15 stemmer)

Opskriften er vist 53953 gange,
og udskrevet 1431 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2007-03-21 08:02:57
Her skulle den have en 20-30 minutter ekstra, stegte den til den havde 75 grader i centrumstemperatur. Kartoflerne som persille/citronsmørret havde dryppet på smagte meget af citron, måske man forsigtigt kan blande kartoflerne lidt, bare pas på de ikke går i stykker.