Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hare beskrivelse og partereing

Hare beskrivelse og partereing, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Gnavere - Hare

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :





Ingredienser:
 Hare


Opskrift:

Harer er bedst fra 3-12 mdr. Ved indkøb må man lægge mærke til, om haren er nyskudt og ikke har for mange skudsår, og at den ikke er for mager. Også hare burde ”brækkes op” straks efter den er skudt, da kødet på denne måde lettere holdes friskt. Unge harer har gule små bløde, spidse øre, der let gennemrives. Gamle harer har gule og afstumpede øre og store gule tænder og er mere eller mindre gråhårede. 4 mdr. gamle harer får ofte en hvid plet i panden.

En hare flås omtrent på samme måde som et dyr. Man skærer et snit fra halsen over bugen til halen og et snit op ad indersiden på benene og flår da, ved hjælp af en kniv skindet af. Hovedet kan også flås, og haren steges hel. Først efter skindet er fjernet, opskæres haren i bugen. Indvoldene udtages, og dyret vaskes i flere hold vand, hvorefter det tørres. Er haren meget blodig, kan den lægges i vand nogle timer, hvorefter den tørres godt. Ryghvirvlerne beholder en pæn form.

Hinderne aftages med en skarp kniv, og af køllerne kan benene udtages. Kødet sammenbindes da atter. Ribbenene hugges over og bortskæres lige under filetterne.

Alt affaldet kan koges og anvendes til brun suppe







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (5 stemmer)

Opskriften er vist 19578 gange,
og udskrevet 418 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu