Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Andesalat

Andesalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : And - Ænder - Andelår

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lis Klein

Indsendt :





Ingredienser:
4 andebryster eller lår
 hjerter og lever er også velegnede at blande i
 salt
 peber
 timian
600 g.blandet salat, f.eks. egeløvssalat, escarole, frisee, radicchio, roquette, alle salater med struktur
 kørvel
 
 Dressing
3-4 spsk.Creme de Cassis
2 spsk.balsamico
2 spsk.Vinaigre, gerne vinaigre de cassis
 salt
 peber
 god olivenolie
2 tsk.blå birkes
 
 


Opskrift:

Forvarm ovnen til 220 grader.

Andebrysterne eller lår krydres med salt og peber, vend dem i masser af frisk timian, steg dem i ovnen, først på skindsiden i 15 min., hæld fedtet fra og steg i 10 min. på kødsiden. Bruges hjerter og lever, steges de på hed pande i olivenolien. Hvis andehjerterne får et dybt kryds i toppe, åbner de sig som en fin vifte ved stegningen.

Rengør salaten og lad den stå og trække i koldt vand i 1 time, så bliver den mere sprød, pluk den i stykker, ikke for fint, ikke for groft, salat må aldrig skæres, så slasker den og falder forkert på tallerkenen. Sørg for, at vandet er slynget godt af salaten, våd salat er mere bitter, og dressingen bliver kedelig.

Skær andekødet i grove stykker. Vend dressingen i salaten sammen med masser af kørvelkviste. Server direkte fra salatskålen, eller byg en salat op på tallerkenen og server individuelt. Velegnet som forret før en fisk eller som frokostsalat.

Dressing:
Rør dressingen sammen, start med Creme de Cassis, balsamico, vinaigre, salt og peber. Rør olien i. Når dressingen begynder at binde, smages den til. Tilsæt birkes.

Dressingen er velegnet til andre salater med f.eks. fuglevildt. Kan varieres ved at skifte solbærvinaigre ud med hindbær eller orangevinaigre og Crème de Cassis med Crème de Framboise. Kan pyntes med friske bær.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
1.4    (4 stemmer)

Opskriften er vist 27884 gange,
og udskrevet 359 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu