Kyllingetimbale i sprød kurv med persillecrème

Kyllingetimbale i sprød kurv med persillecrème, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Timbale:
150 g.kyllingefilet, fersk
1 æg
1 tsk.salt
0.5 tsk.tørret timian
0.5 tsk.tørret basilikum
2 dl.piskefløde
50 g.champignon
1 gulerod
50 g.smør
 
 Kurv:
2 stk.rispapir
8 store blade frisk spinat
 
 crème:
1 bdt.persille
3 dl.cremefraiche 18%
2 cl.hvidvin
1 tsk.salt
0.5 tsk.hvid peber
½ spsk.dijonsennep
 
 Pynt:
¼ agurk
2 kvistebredbladet persille
2 stilkepurløg
4 friske hvide asparges
½ lola rosa salat
1 spsk.cremefraiche 18%
4 storechampignon
 
 Brød:
½ pk.gær
2.5 dl.lunkent vand
100 g.valnødder
½ dl.olie
2 tsk.sukker
1 tsk.salt
½ æg
 hvedemel tilrettes konsistensen af dejen
 
Opskrift:
Timbale:
Halvdelen af kyllingekødet hakkes i kødhakker, den anden halvdel skæres i små terninger. Kødet røres med salt, hakkede champignons og revet gulerod. De øvrige ingredienser kommes i, og det røres let sammen med træslev. Massen kommes i smørsmurte cocotter og bages i vandbad i varmluftssovn ved 200 grader C i 21 minutter.

Sprød kurv:
Rispapir, diameter 20 cm, skæres midt over. Frisk spinat lægges på rispapir og papiret foldes sammen og trykkes godt ned i fugleredejern og bages i friture ved 200 grader i 45 sekunder. Vendes med det samme.

Persillecrème:
Persille blendes med de øvrige ingredienser til det er godt blandet.

Valnøddebrød:
Gær smuldres i 22 grader lunt vand. Hakkede valnødder, salt, sukker og æg tilsættes. Herefter æltes med mel til rette konsistens, olie tilsættes og dejen æltes yderligere, lidt mere mel tilsættes herefter.
Dejen hviler ca. 1 time ved 25 grader. Slås op og hviler herefter 40 minutter. Bages i varmluftsovn med damp (½ kop vand hældes ind i bunden af ovnen) ved 180 grader C, i 30 minutter. Tages ud af form med det samme, hvis det bages i form.

Pynt:
Agurk tourneres, hvide asparges skrælles, dampes i lidt vand og smør i 2 minutter, og trækker i 2 minutter. Lola Rosso grovplukkes. Creme fraiche røres op, så det ikke klumper. Kommes i kræmmerhus for sprøjtning. Bredbladet persille og purløg skylles godt.

Anretning:
På tallerken laves bund med Persillecrème. Herpå arrangeres plukket salat, hvorpå den lune eller kolde kyllingetimbale arrangeres. Ligeledes stilles den sprøde kurv med kannelerede champignon et strategisk rigtigt sted. Tallerkenen pyntes herefter med agurk, bredbladet persille, hvide asparges samt purløg.
Server friskbagt valnøddebrød til, evt. med smør.

Variationstips:
Timbale kan også laves med kalkunkød. Persillecrème kan tillaves af andre krydderurter. Der kan også serveres gulerodsbrød i stedet.





karakterer:
Opskriften er vist 18036 gange,
og udskrevet 355 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu