Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















MOYETTES (kanel sukker skorpet sødt brød)

MOYETTES (kanel sukker skorpet sødt brød), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Mexico

MexicoIndsendt :





Ingredienser:
12½ dl.sigtet almindelig mel
5 dl.sukker
 salt
3 spsk.smør eller olie
1 pakke tørgær – brug 2 pakker hvis i tidsnød
 dl.varmt vand 41-46 grader
1 æg let pisket
 dl.smeltet smør
2 tsk.stødt kanel
1 tsk.anis ekstrakt eller 0.6 anisfrø
 


Opskrift:

Sigt mel, 2½ dl. sukker og salt blandet sammen. Skær smørret i indtil blandingen ligner groft mel. Hvis der bruges olie, røres olien op sammen med de flydende ingredienser efter at æg er blandet i.

Opløs gær i varmt vand, rør kraftigt, og lad det gære i 5-10 minutter. Hæld så ægget og anis ekstrakt eller frø.

Hæld en lille mængde af mel blandingen i gæret og pisk indtil det er grundigt blandet. Lad stå i nogle få minutter, eller indtil dejen bliver let og luftig.

Hæld resten af mel blandingen i, og tilføj mere mel hvis nødvendigt for at opnå en stiv dej. Ælt på et let meldrysset bord til det føles som ”satin/atlask”.

Smør dejes overflade, dæk med bagepapir og lad det hæve til dobbelt størrelse.

Når brødet har hævet, æltes det ned, og lad det så hæve til det dobbelte igen.

Ælt dejen let. Tril ud til kugler på størrelse med appelsiner. Med en kagerulle flades de ud til 1,3-1,9 cm tykke.

Klargør ”glasur/pynt” ved at blande det smeltede smør, den anden kop sukker og kanel sammen. Smør ”glasur/pynt” over alle sider af ”rullerne/rundstykkerne/bollerne”

Lad “rullerne/rundstykkerne/bollerne” hæve til ”lyse/lette/luftige” og omtrent dobbelt størrelse. Når de næste er fordoblet, forvarmes ovnen til 200 grader. Bag i den forvarmet ovn i 20-25 minutter eller til de er gyldne. Skær ”tynd /over” og smør ”tykt/rigeligt” med blødt smør. Arrangere skiverne på fad efter lyst. De kan holde sig i 2-3 dage ved stue temperatur når godt indpakket.

Maximalt anbefalet opbevaring i fryser : 3 måneder




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 9048 gange,
og udskrevet 145 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

karla gosvig  -  0000-00-00 00:00:00
I am sorry to inform you that this recipie is not mexican at all!! Certainly there is a mexican dish called Molletes, the difference between this and yours is that molletes is salt food and not sweet! Molletes is a slice of bread (like franskbrod) covered with beans, cheese and chili sauce.