bladselleri i tykke strimler4 stilke bladselleri i tykke strimler
3/4
kg.
flåede udkernede tomater i tern3/4 kg. flåede udkernede tomater i tern
2
spsk.
rødvinseddike2 spsk. rødvinseddike
1
spsk.
sukker1 spsk. sukker
25
g.
pinjekerner25 g. pinjekerner
1
dl.
korender eller små rosiner1 dl. korender eller små rosiner
1
spsk.
kapers1 spsk. kapers
Opskrift:
Tænd ovnen på 220°.
Fordel auberginerne på en bageplade med bagepapir og bag dem 15 min. eller til de har taget lidt farve.
Varm imens olien op i en stor stegegryde og sauter løg og bladselleri for jævn varme til løgene er klare.
Tilsæt de bagte auberginetern og sauter endnu 5 min.
Vend tomaterne i og tilsæt vineddike og sukker, lidt salt og peber.
Lad retten simre for svag varme uden låg til alt er mørt og saucen tyk, ca. 30 min.
Rist pinjekernerne på en tør pande til de har taget lidt farve og vend dem i retten sammen med rosiner og kapers. Smag til med sukker, vineddike, salt og peber.
Lad retten køle helt eller delvis af før den serveres.
Den holder sig fint i køleskabet 2-3 dage.
Tips:
Auberginer kan helt eller delvis erstattes af courgetter. De skal ikke bages før de anvendes.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2
(3 stemmer)
Opskriften er vist 27068 gange, og udskrevet 363 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider