Kalkunfrikadeller med peberfrugtsalat og gratinerede kartofler

Kalkunfrikadeller med peberfrugtsalat og gratinerede kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Kalkun - Hakket kalkunkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hakket kalkunkød
1 løg
½ peberfrugt
1 tomat
2 æg
3 spsk.hvedemel
1 tsk.merian
1 tsk.estragon
 salt
 peber
½ dl.piskefløde
 smør til stegning
 
 Gratinerede kartofler:
1 kg.kartofler
40 g.smør
2 tsk.timian
 salt
 peber
100 g.reven ost (mozzarella eller emmentaler)
 
 Salat:
4 peberfrugter
2 rødløg
25 g.smør
 tsk.basilikum
 salt
 peber
 
Opskrift:
Løg, peberfrugt og tomat hakkes fint. Rør kødet med æg, mel og krydderier. Tilsæt grønsager og fløde og rør farsen godt. Konsistensen skal være som til en frikadellefars. Lad farsen hvile ca. 10 min. Smelt smørret på en pande ved god varme. Form farsen til frikadeller og brun dem i ca. 2 min. på hver side. Skru ned til middel varme og steg frikadellerne yderligere 4 min. på hver side. Hold frikadellerne varme i ovnen efterhånden som de er færdigstegte. Gratinerede kartofler: Skræl kartoflerne og skær dem i skiver á ca. 1/2 cm tykkelse. Brun kartoffelskiverne i smørret, krydr med timian, salt og peber. Læg kartoffelskiverne i et smurt ovnfast fad. Drys med reven ost og bag kartoflerne ved 200 grader i ca. 10 min., til de er møre. Peberfrugtsalat: Skær peberfrugter og rødløg i strimler. Smelt smørret på en pande og svits løgene i smørret, uden at de bruner. Tilsæt peberfrugterne og basilikum og svits i yderligere 3 min. Peberfrugterne skal blive bløde, men stadig have bid. Smag salaten til med salt og peber.





karakterer:
Opskriften er vist 11638 gange,
og udskrevet 373 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-10-18 21:19:54
Det er bare en dejlig opskrift, mine gæster var imponerede. Jeg tilføjde tomater i salaten til sidst (ikke på panden) og spiste den kold med eddike olie og salt. og uden basilicum