Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rødvinssauce

Rødvinssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SaucerRet : Saucer - Vinsaucer

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Rødvin

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Rødvinssauce, billede 4 Rødvinssauce, billede 1 Rødvinssauce, billede 2 Rødvinssauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 lille Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 stilke Timian, frisk
100 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 spsk. Rødvinseddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 dl. Oksebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
evt. Jævning
   


Opskrift:

Hak løget fint, og svits det i margarinen sammen med det hakkede timian. Tilsæt de skivede champignon og lad det simre lidt endnu.

Nu tilsættes rødvinseddiken, og dette koges ind. Herefter tilsættes rødvinen, og dette koges ind til det halve.

Bouillon tilsættes til gryden, og der smages til med salt og peber. Der kan hvis det er nødvendigt jævnes med en meljævning.

Men husk:
Rødvinssauce må ikke være for tyk.
PS. Kraft fra en grydestegt culotte, eller roastbeef kan give en udmærket bouillon.

Tips:

Man kan også vælge at basere sovsen på fløde i stedet for bouillon. Fløde giver altid et hæderligt resultat men det bliver en meget fed sovs. Grundsovs, i form af bouillon eller fond, kan give en rigtig lækker sovs. Her er det dog vigtigt at der er god smag i suppen.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (63 stemmer)

Opskriften er vist 251027 gange,
og udskrevet 4850 gange.


Energi:
KJ total 1231 (293 kcal)
KJ pr. Pers. 307 (73 kcal)
Vægt ialt 540 gram
Vægt pr. Pers. 135 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 228 KJ (54 kcal)
Protein 1.2 gram
Fedt 3.9 gram
Kulhydrat 0.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lone l  -  2017-10-20 21:50:19
Lyder til at jeg kan finde ud af det. Tak


Jørgen  -  2016-02-14 15:42:10
Det er ikke en rødvinssovs - det er en champignonssovs


Miiig  -  2011-09-19 19:22:50
Supergod og nem sauce:-)


DB  -  2010-01-23 20:00:57
Fantastisk sauce!


John L  -  2009-12-30 17:24:53
Smager rigtig godt. Timian kan udskiftes med rosmarin, det er osse rigtig lækkert.


lone  -  0000-00-00 00:00:00
er en super sovs, men si den inden den skal spises hvis der er børn, og så kan de voksne spise det ved siden af for det er lækkert.