Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Græske kalkunfrikadeller med tzatziki og krydderkartofler

Græske kalkunfrikadeller med tzatziki og krydderkartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Kalkun - Hakket kalkunkød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :


Græske kalkunfrikadeller med tzatziki og krydderkartofler, billede 4 Græske kalkunfrikadeller med tzatziki og krydderkartofler, billede 1 Græske kalkunfrikadeller med tzatziki og krydderkartofler, billede 2 Græske kalkunfrikadeller med tzatziki og krydderkartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
40 gram Feta. 40+
4 kviste Timian, frisk
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
20 gram Soltørrede tomater i olie 1 soltørret tomat vejer ca. 10 gram.
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
500 gram Kalkunkød. hakket
0.8 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Tzatziki:
4 dl. Ymer naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Krydderkartofler:
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. græsk krydderiblanding
   
Opskrift:
Hak feta med timian, hvidløg, soltørrede tomater og løg.

Ingredienserne røres godt sammen, tilsættes æg og mælk, salt og peber og formes som frikadeller og steges på panden.

Salaten tilberedes ved at agurk deles og befris for kerner, skæres i tern og blandes med hvidløg og ymer eller A38.

Krydderkartofler:
Kartoflerne skrælles og deles i kvarte, lægges i en skål og de øvrige ingredienser drysses over, og det hele rystes godt sammen. Hældes i en bradepande beklædt med bagepapir og bager 45-60 minutter ved 200 grader C alm. ovn.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (28 stemmer)

Opskriften er vist 65872 gange,
og udskrevet 3935 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 15619 (3719 kcal)
KJ pr. Pers. 3904 (929 kcal)
Vægt ialt 2933 gram
Vægt pr. Pers. 733 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 532 KJ (126 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 7.4 gram
Kulhydrat 9.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Johnny   -  2020-06-25 08:06:11
Mangler der ikke kalkun i vejledning

sun  -  2011-06-16 15:59:19
jeg kunne ik få kalkunfars, så prøvede med kyllingfars. Det var rigtigt godt også.

  -  2010-11-27 17:46:31
Kæresten var fuldstændig vild med frikadellerne - han spiste 12 stk:D Kan varmt anbefales!

Line  -  2010-03-29 18:29:23
Rigtig dejlige frikadeller :-) God frisk smag. Passer perfekt med kartofler og tzatziki.