Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Chicken Noodle soup

Chicken Noodle soup, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

SuppeRet : Suppe - FjerkræSupper

Hovedingrediens : Kylling - Kogt/stegt kylling

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 1/2 l.hønsebouillon (1)
1/2 dl.tør sherry
1 stk.stjerneanis
1 chili
 lidt frisk ingefær
100-200 g.kogt kyllingekød, fx fra overlår
150 g.tynde risnudler
1 spsk.olie (gerne sesam-)
400 g.grønsager i små ensartede stykker, fx forårløg, bladselleri, champignon, gulerod
200 g.grønne blade, fx spinat, sølvbeder eller paksoi (2) i grove stykker
1 bdt.klippet purløg
Opskrift:
Bring bouillonen i kog med sherry og krydderier og lad den koge 10-15 min.

Smag på suppen undervejs og fjern krydderierne efterhånden som de har afgivet nok smag til suppen. Bring 1 l vand i kog, tilsæt 2 tsk salt og hæld det over nudlerne. Efter 2 min. hældes vandet fra og nudlerne fordeles i 4 dybe tallerkner.

Varm en sautepande, stegegryde eller wok op til høj varme. Kom olie på og sauter grønsagerne 1 min. for kraftig varme.

Hæld hønsebouillonen over og tilsæt hønsekød og grønne blade. Fordel suppe, kød og grønsager over nudlerne og drys med klippet purløg. Der bliver suppe og grønsager til overs til et par portioner mere. Suppe, kød og grønsager spises med ske, nudlerne spises til sidst med gaffel eller spisepinde alt efter temperament og motorik.

Tips:

(1)
Køb en stor fornuftig kylling på 1 1/2 kg eller mere. Skær de to brystfileter af og brug dem til noget andet. Bring resten af kyllingen i kog i letsaltet vand som dækker. Fjern skum og tilsæt urter fx persillestilke, timian, bladselleritop, peberkorn, frisk chili. Dæmp varmen og lad kyllingen simre til den er mør, ca. 35 min. Tag kyllingekødet op og lad det køle lidt af, før kødet pilles fra benene. Si bouillonen, først gennem en sigte, så fx gennem en ny, opvredet engangskarklud. Skum bouillonen fri for fedt. Smag bouillonen til med salt og peber. –

(2)
Paksoi er en asiatisk grønsag, som også dyrkes i Danmark. Den minder i smag lidt om kinakål, dog en smule kraftigere og med en lidt mere bitter smag. Den ligner sølvbeder med et smukt grønt blad og de kraftige hvide stængler. De hvide stængler skæres i tern eller strimler og lynsteges, bladene bruges som spinat og sølvbeder.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (64 stemmer)

Opskriften er vist 28065 gange,
og udskrevet 312 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Lise Jensen  -  2017-09-23 20:10:14
Helt vild lækker.