Waleskringle - Ægte med smørdej

Waleskringle - Ægte med smørdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Vandbakkelser Wales

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
 Smørdej
100 g.hvedemel
½ dl.vand
 knapt ½ spsk. eddike
100 g.smør eller margarine
 
 Vandbakkelsedej
75 g.smør eller margarine
75 g.hvedemel
1 ½ dl.vand
 lidt salt
3 æg
 
 
Opskrift:
Smørdej:
Melet sigtes og æltes hurtigt med det kolde vand og eddiken. Dejen æltes til den er smidig og let, hvorefter den stilles til hvile ca. 15 minutter på et køligt sted.

Derefter udrulles dejen i en firkant. Fedtstoffet fordeles nu i små stykker på 2/3 del af dejen, der sammenlægges i 3 lag, således at den del, der er uden smør- eller margarinestykker, lægges først. Dejen udrulles og sammenlægges på samme måde 2 gange, hvorefter den stilles til hvile i ca 20 minutter på et køligt sted.

Denne udrulning gentages nu 2-3 gange. Hver gang dejen udrulles begyndes fra den modsatte side, da hævningen ellers ikke vil foregå ensartet. Efter sidste udrulning må dejen hvile 20 minutter.

Man udruller nu så stort et stykke, man skal anvende, og dejen skal henligge ca. 15 minutter før udstikningen, da den ellers efter udstikningen vil trække sig sammen og formen på det udstukne vil da ødelægges.

Dejen må være iskold, når den lægges på pladen. Ovnen der benyttes, må være meget varm, dog mest undervarme.


Vandbakkelsedej:
Fedtstoffet smeltes, afbages med det sigtede mel, hvorefter det kogende vand tilsættes. Når afbagningen slipper skeen, fjernes gryden fra varmen, salt og æggene røres i et ad gangen (hvide og blomme sammenpiskes, inden de hældes i den varme dej, man risikerer da ikke at hviden løber sammen). Når dejen er rørt godt i ca. 20 minutter efter at det sidste æg er tilsat er dejen klar


Smørdejen udrulles i firkant, udskæres i 3 lange strimler, der lægges på en plade og formes som en kringle. Vandbakkelsedejen fyldes i kræmmerhus eller sprøjtepose og sprøjtes ikke for tæt frem og tilbage på tværs af mørdejen. Lidt hakkede manndler kan evt. strøs over, inden kringlen bages ved jævn varme ca ½ time. Når den er afkølet, glaseres den med vandglasur og sprøjtes med lidt gele gennem et kræmmerhus.


karakterer:
Opskriften er vist 39513 gange,
og udskrevet 468 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (42 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Nanet  -  2019-09-08 19:45:26
Sidder lige nu og kigger ind i oven. Er meget skuffet over resultatet ..påskriften er forvirrende, ikke særlig nem at følge. Der udover mangler der informationer så som ovn, temp, tid osv. Desuden mangler der en "sådan laver du en kringel"