Ejdammerboller
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
|
|
Fedtstoffet smeltes, afbages med det sigtede mel, hvorefter det kogende vand tilsættes.
Når afbagningen slipper skeen, fjernes gryden fra varmen, salt og æggene røres i et ad gangen (hvide og blomme sammenpiskes, inden de hældes i den varme dej, man risikerer da ikke at hviden løber sammen).
Når dejen er rørt godt i ca. 20 minutter efter at det sidste æg er tilsat, kan dejen udsprøjtes i runde kager på smurt plade.
Over hver af disse lægges et stykke tyndt udrullet mørdej.
Dette må være lidt støre end bollen.
De stilles i en varm ovn og bages, indtil de er lysebrune.
Disse boller kan fyldes med creme eller flødeskum samt evt. overdrysses med flormelis og serveres til kaffe og te. Anvendt som dessert fyldes de helst med vaniljeis, og varm chokoladesauce serveres til. |
|
Opskriften er vist 19309 gange,
og udskrevet 256 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne