Æggeblommekager

Æggeblommekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Æg - Hønseæg

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Æggeblommekager, billede 4 Æggeblommekager, billede 1 Æggeblommekager, billede 2 Æggeblommekager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
280 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
tsk. Hjortetaksalt
Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
   
Opskrift:
Flormelis og hjortetaksalt sigtes sammen og blandes med vanille.

Æggeblommerne røres ca. ½ time med halvdelen af flormelissen, hvorefter resten tilsættes.

Dejen stilles til hvile i 20 minutter

Dejen udrulles og udstikkes i runde kager, der sættes på en velsmurt plade, hvor de må stå et par timer, inden de bages ved svag varme.





karakterer:
Opskriften er vist 70176 gange,
og udskrevet 960 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (37 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5345 (1272 kcal)
KJ pr. Portion 5345 (1272 kcal)
Vægt ialt 325 gram
Vægt pr. Portion 325 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1644 KJ (391 kcal)
Protein 2.2 gram
Fedt 3.7 gram
Kulhydrat 86.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-12-15 10:37:17
Der er mange der klager over at dejen er for tynd. Kom mere flormelis i, til dejen har den rette konsistens. Lærte opskriften af min mormor da jeg var 5-6 år gammel. Nem og simpel at lave. Æggeblommer, flormelis, vanilie og en pøs hjortetakssalt. Det hele i en skål, rør det grundigt sammen, juster med sukker/æggeblomme til den har rette fasthed. Lad den hvile 1 times tid i køleskab og rul ud ,stik ud med et glas eller brug en ske og kniv og sæt dem på bagepapir. I ovnen ( jeg bruger 180 grader i Ca 12-15 min. Når der begynder at kommer lidt brunligt skær over dem er de færdige . Lad dem køle af på en rist ,stadig på bagepapir og når de er kolde kan de puttes i dåser. Ja de er meget søde men samtidig lækre feks sammen med is. Har lavet/spist dem med stor fornøjelse siden 62-63 og gør det stadig. Husk , mængden af æg og sukker er variabel så længe dejen er fast betyder det intet

  -   2021-10-17 11:59:37
På billederne har vi fulgte opskriften og fik en fast dej lidt ala rutebiler. Vi rullede den til en pølse og skar den i skiver på ca. ½ cm.

  -   2019-08-25 13:19:57
En gammel opskrift som jeg har lavet siden jeg var barn, min farmor lærte mig det. Den er børnevenlig at lave. Vi har altid æltet den samme med håndkraft, klør5 ned i skålen, og så æltet æggeblomme glasurer sammen, til den er samlet. Og den bliver til en stor klump. Så haf vi altid ladet børnene trille kugler af dejen, og der behøver ikke være ens, det er jo det sjove ved dem her, mine drenge elskede at stå ved ovnen og se dem “eksplodere” som små popkorn. Og ja den er sød, hvinende sød, det er jo reelt ikke andet end flormelis og æggeblommer(og en smule hjortetaksalt)

  -   2017-05-21 09:22:30
Der er mange negative kommentarer af denne opskrift, men jeg vil bare sige at jeg fulgte opskriften til punkt og prikke og de blev perfekte! I stedet for at rulle dem ud, rullede jeg en pølse af dem og skar 5mm tykke skiver af pølsen. Så popper de på samme måde som rutebiler :D Jeg satte dem ind i en kold ovn og satte ovnen til 160-165 grader varmluft. Her var de vel i 10-12 minutter og resultatet var perfekt! En anden gang vil jeg lege lidt med opskriften og tilføje farve eller smag. Dejligt at man ikke behøver at lade æggeblommerne vare hundemad! God undskyldning for at bage luftkager ;)

  -   2013-03-07 18:02:44
Synes de skulle bage længe for at være stivnet i midten. Så kom til til at smage en smule brændt. Hvor længe og hvor varmt bager I dem? Mine bagte i 40 min ved 150 grader

  -   2012-07-20 19:34:03
Synes også dejen blev meeeget tynd. Hvor længe skal de have i ovnen? Selvom mine 'klatkager' fik laaang tid var de stadig 'våde' indeni.

  -   2012-03-24 16:07:07
De smager nøjagtigt som jeg husker dem fra farmors kaffebord! Dejen var dog meget tynd (måske fordi æggene var så store?), så jeg kunne ikke trille den til kugler - kom dejen i en sprøjte tyl og fik fine kager alligevel.

  -   2010-09-22 11:37:03
Jeg har lige slagtet høns, og de indeholdt mange æggeblommer. Valgte at besøge jeres kogebog, og ser da at opskriften på æggeblommekager er ordret efter Ingeborg Suhrs gode, gamle kogebog fra 1949, som jeg fik et eksemplar af til min konfirmation. Opskriften kan gøres meget enklere, da den er fra en tid uden håndmixer, men med træske og knofedt. Altså, find mixeren frem og bland alle tørdelene. Tilsæt halvdelen i æggeblommerne og pisk i 3 minn. Resten tilsættes og piskes hurtigt sammen. Klar til brug uden hviletid. Man kan rulle ud, men det er et molboarbejde. I stedet bruger man en teske og kugler op på størrelse med en valnød, trykker dem ud med en kniv i ½ cm. tykkelse på bagepapir. Lad dem hvile ca. 1 time og bag ved 150 gr. (ikke varmluft) til de er smukt hævet op og slipper bagepapiret. Lige en strøtanke: En kogebog i konfirmationsgave af sin mor. Man forventede en god husmor af mig, da min fremtidige mage var udset af både hans og mine forældre. En gårdmandssøn. Jeg stak af til udlandet og Gudskelov for det. jeg var blevet en elendig bondekone, bange for både grise og køer.

  -   2009-09-02 15:27:32
Hvor tyndt skal dejen rulles ud?

  -   2008-09-08 19:32:30
Nej opskriften er helt rigtig :) en typisk sønderjysk småkage! Den var altid på min mormors kagebord. Og passer perfekt når man lige har brugt alle sine æggehvider til kyskager ;) GUF!

  -   2007-10-20 17:58:43
skal der ikke mel i??

  -   2005-01-01 01:01:01
Desværre - disse kager er bestemt ikke nogle vi har lyst til at bage igen - ALt for søde og sprød/luftige