Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Sirupskage

Sirupskage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 24 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sirup

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Sirupskage, billede 4 Sirupskage, billede 1 Sirupskage, billede 2 Sirupskage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.sirup
300 g.sukker
125 g.smør eller margarine
 kg.hvedemel
1 strøgen spsk. natron
1 strøgen spsk. stødt kanel
1 strøgen spsk. stødt ingefær
¾ l.kærnemælk
 
Opskrift:
Sirup, sukker og fedtstof varmes i en gryde, til sukkeret er smeltet, hvorefter det afkøles.

Mel, natron, krydderier sigtes og tilsættes skiftevis i kærnemælken. Dejen røres godt sammen og hældes i en smurt bradepande.

Bages ved svag varme alm. ovn ca. 1 time.

Kagen kan drysses med hakkede eller snittede mandler inden bagningen eller glaseres med sukkerglasur af 300 g. flormelis, efter bagningen.

Da kagen er bedst, når den ikke er helt nybagt, er det billigst at lave ovennævnte store portion.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (13 stemmer)

Opskriften er vist 64905 gange,
og udskrevet 1322 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2017-02-24 09:25:17
Forstår ikke din kage blev så dårlig,,,, bagte den i går,,,, og den blev dejlig luftig,,, og smagte mega godt med smørcreme imellem og glasur oven på,,,,, Og den var ikke sej at røre sammen,,,, så i må ha lavet en fejl,,, det er ikke sidste gang jeg vil bage denne sirupskage ???

Snj   -  2014-10-13 18:08:17
Hold kaje det er nok den mest tørre og kedelig kage jeg indtil nu har bagt. Håber ænderne synes bedre om den, når de får en hel bradepandekage de skal spise.👎😷

Benthe  -  2013-12-06 05:38:00
Bagte ved 175 gr. alm. varme, på anden nederste ribbe i 1 time.

Benthe  -  2013-12-06 05:36:25
Dejen er meget sej at røre, det skal den også være, men kom dog en hel liter kærnemælk i. Den er jo sådan lidt brød-kage agtig, for dem som ikke kender gammeldags sirupskage, og jeg synes personligt den kræver en smørcreme. Bager den i den store bradepande, og deler den i otte aflange stykker. Hvert stykke flækker jeg to gange, og smører smørcreme tilsat reven citronskal imellem. Overtrækker dem med cacaoglasur og mandelspåner. Hvis de står køligt, kan de stort set holde hele december mdr, og endda smage dejligt tyndt skåret.

kasper  -  2011-12-30 17:58:26
jeg har prøvet at lave den med både mini og kærnemælk, den er altså bedst med kærne :) ps. bagte den ved 175 grader

Cille A  -  2010-12-16 13:27:39
Kan man godt bruge almindeligt minimælk. i stedet for kærnemælk?:)

lissie  -  2010-07-29 16:28:39
svag varme er mellem 1-2 for plader der går op til 6 og ca 3 for plader der går op til 12. Jeg brugte brun farin i stedet for sukker ;)

hanssekker  -  2010-03-27 14:15:16
svag varme ????????????? bagte den ved 175 grader det gik helt fint. Mojn.

hanssekker  -  2010-03-27 14:12:52
Den er sgì da ikke så tosset ennda da havde nær kostet mig min dejlige røremaskine livet, men enden var go så, helt fin.

GitteBJ  -  2007-04-05 11:55:31
Jeg lavede 60 muffins ud af portionen - de blev rigtig lækre..

  -  2007-02-17 10:31:28
Hvad er svag varme??

MIG!!  -  2007-01-17 20:11:57
Sirupskage som vores bedstemoder lavede den!!