Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Fastelavnsboller - fedtfattig og diabetes egnede

Fastelavnsboller - fedtfattig og diabetes egnede, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 18 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerteforeningen

Indsendt :


Fastelavnsboller - fedtfattig og diabetes egnede, billede 4 Fastelavnsboller - fedtfattig og diabetes egnede, billede 1 Fastelavnsboller - fedtfattig og diabetes egnede, billede 2 Fastelavnsboller - fedtfattig og diabetes egnede, billede 3
Fotograf: Jytte  

Ingredienser:
50 gram Gær
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Skummetmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

0.5 tsk. Kardemomme, stødt
1 tsk Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Creme:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 dl. Skummetmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
1 dl. Marmelade. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Opskrift:
Lun vand og mælk i en lille gryde, hæl det i en skål og udrør gæren heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage) og ælt dejen godt Lad dejen hæve tildækket i ca ½ time, imens laves kagecremen

Creme:
Pisk alle ingredienserne til kagecremen sammen Varm cremen op til kogepunktet under konstant omrøring Kog cremen under omrøring i ca. 1 minut.
Afkøles (drys evt med lidt sukker så kommer der ikke ”skind” på)

Slå dejen ned og ælt den godt igennem. Del dejen i to lige store dele Udrul hver del til en firkant på ca 30 x 30 cm.

Del hver firkant i 9-10 lige store firkanter Læg 1 tsk kagecreme og/eller marmelade på hver firkant og saml de fire hjørner. Luk bollen godt omkring cremen ved at trykke kanterne sammen. Sæt bollen på pladen med lukningen nederst

Efterhæver ca. ½ time.

Pensles med sammenpisket æg eller kaffe Bages midt i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 12-15 minutter.

Afkøles og drysses med flormelis eller pyntes med cacaoglasur (laves af 2½ dl. flormelis, 2 tsk. kakao og 5-6 tsk. vand der røres sammen).

Tips:

Til cremen kan sukkeret skiftes ud med SØD, men generelt er der ikke mere sukker og fedt end at en diabetiker sagtens kan spise en bolle.

Glasuren kan også laves uden kakao.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (294 stemmer)

Opskriften er vist 301206 gange,
og udskrevet 22179 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 11785 (2806 kcal)
KJ pr. stk. 654 (155 kcal)
Vægt ialt 1318 gram
Vægt pr. stk. 73 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 894 KJ (212 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 4.0 gram
Kulhydrat 38.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Anders  -  2020-02-05 20:00:29
Har prøvet at bage dem, og de kan anbefales.

Tina  -  2020-02-01 13:44:21
Kan man undvære kardemommen, hvis man ikke har det?

LND  -  2013-07-09 21:12:12
Mine blev meget meget gode! Cremen flød dog også over det hele, hvilket nok skyldtes, at jeg havde kommet for meget creme i. Det vil derfor nok hjælpe, hvis man kom mindre creme i. Opskriften er i hvert fald anbefalet herfra!

Kirstine  -  2013-02-07 16:26:37
De er rigtig lækre og dejligt at de er fedtfattige. Jeg hakkede også noget mørk chokolade og kom i, udover cremen, det er virkelig lækkert! Til jer der har problemer med cremen, kom ½ skefuld maizena mere i. Min blev helt perfekt og jeg brugte tricket med at komme bollerne i store cupcakesforme, der var intet der flød ud. Dog laver jeg dobbelt portion creme næste gang, der kunne godt have været mere ;)

Ole  -  2012-02-18 12:28:02
De er ikke bare gode, de er rigtig gode ;-)

Celine   -  2012-02-16 17:47:05
de er helt vildt gode!!! de bedste fastelavnsboller jeg nogensinde har smagt. jeg kavede dem til mine forældre. de syntes så godt om dem at de bad mig lave en doubel potion mere så de kunnefå dem med på arbejde. var en kæmpe hitter :)

charlotte  -  2012-02-06 11:11:05
Fastelavsnbollerne er også gode uden mælk og æg.. var løbet tør for begge dele .. brugte 3 dl. vand ( i stedet for mælk)+ 1 spsk olie mere end skrevet i opskrifen.( i alt 3 spsk olie). Bollerne blev flotte og luftige smagte dejligt :D

  -  2012-01-20 11:27:27
Min søn havde fødselsdag i går og ups, kom til at lave aaalt for meget kagecreme. Efter lidt søgen fandt jeg denne opskrift, så det må jeg da vist prøve, så jeg kan få brugt kagecremen. Er spændt og vil bruge en del af de tips der er kommet frem her :)

Hilda  -  2012-01-18 16:09:29
De smager okay..... Men hvis man erstatter vandet med kakaomælk og margarine, bliver de bare viiiildt guddommelige!!!! -Jeg ved godt, at det ikke lyder særligt sundt, men bollerne bliver mere gyldne og appetitlige. Det er nok en god idé at spise dem i passende mængder..:-) knuzzz

UMMM  -  2011-03-20 09:30:46
uhmmm de lyder lækre, jeg skal selv til at bage dem idag. GLÆDER MIG!!!!!

  -  2011-03-08 15:19:32
Mums de smager pragtfuldt

Anita  -  2011-02-20 21:55:05
Istedet for creme, kan man komme budding i...så løber det ikke så nemt ud. Jeg brugte en gang "brev-budding" med vanilie smag...

Laila  -  2011-02-20 13:34:18
De smager fantastisk, og så er det endnu bedre at de er fedtfattige:-)

Sandra  -  2011-02-13 13:12:59
Så gode! Da jeg havde dem med på arbejde var der 3 der spurgte efter opskriften!!

Vandal  -  2011-01-25 11:32:22
Er det ikke meningen der slet ikke skal sukker i når det er til diabetikere?, det mere fordi jeg har en kæreste der har diabetes, og jeg er ikke så meget inde i det endnu, og vil gerne gøre det bedste for ham :)

Bageren  -  2011-01-18 22:18:16
Jeg har selv rigtig gode erfaringer med denne opskrift. Hver gang jeg serverer denne delikatesse, får jeg ros, og man smager ikke, at de er fedtfattige. Jeg bruger selv aldrig marmelade, jeg synes at cremen er nok i sig selv. Jeg vil gerne give et tip til næste gang du skal bage disse fastelavnsboller: brug hvid hvedemel, som er en mel med højt indhold af fuldkorn og kostfibre, men alligevel har samme bageevne som hvedemel. Smagen tager ikke skade af det, bollerne bliver sundere og de mætter bedre.

Peps  -  2010-12-25 12:45:14
der står at det er en diabetes opskrift, men det vil jeg ikke mene det er når der kommer sukker i. der skal man jo bruge det hermasetas i dem. ellers er de jo ikke sukkerfri

Nio  -  2010-02-18 23:35:29
Brugte ikke majsstivelse, og jeg brugte også 200 gram fuldkornsmel ... lækre:)

  -  2010-02-16 16:51:07
De er super gode. Jeg brugte to spsk maizena og foldede dem sammen en ekstra gang, og cremet flød slet ikke ud.

  -  2010-02-15 20:13:01
De er FANTASTISKE!! Og så kan jeg oven i købet spise dem med god samvittighed- selvom jeg tæller kalorier!

Line  -  2010-02-11 15:31:05
Rigtig gode fastelavnsboller. Jeg frøs halvdelen med succes - de er fine igen efter opvarmning!

Smukfredsdue  -  2010-01-31 23:13:34
Hvis man vil have nogle extra lækre fastelavnsboller,men knap så fedtfattige.Kan man lave et lille hul i siden og sprøjte lidt flødeskum ind.Husk bollerne skal være næsten kolde,ellers smelter flødeskummet. :o) NAM NAM

Smukfredsdue  -  2010-01-31 22:59:20
Hej igen igen Hvis man absolut ikke gider at rulle dejen ud.Kan man bare lave nogenlunde lige store boller og så lave en fordybning,hvor fyldet kommes i og så lukker man bare dejen omkring fyldet NEMT smiler MVH :o)

Smukfredsdue  -  2010-01-31 22:53:36
Hejsa lige en ting til,de kan sagtens fryses,skal bare pakkes ned lune, så der dannes fugt i posen (UDEN GLASUR) Håber det kan bruges til noget MVH :O)

Smukfredsdue  -  2010-01-31 22:49:43
Hejsa Lige et forslag :o) Del dejen i to lige store dele, udrul hver del til en 25 x 25 cm og udstik med glas lidt mindre end den størrelse, som man gerne vil have bollerne (De skal jo også hæve, så bliver de lidt større)Kom en klat creme på og sammel dejen omkring,som en lille snippe,så bliver cremen for det meste inden i. Da du ikke har de åbninger,som man får ved at samle hjørnerne ind mod hinanden.Dejen må ikke rulles for tyndt ud, for så flækker de i toppen og så kommer cremen også ud(Prøv dig frem)Jeg plejer lige at trykke dejen lidt tyndere rundt i kanten,så det nemmere at samle dejen.(Resten af dejen laver jeg bare alm boller af)Istedet for GLASUR smelter jeg sukkerfri chokolade og kommer på (Min mand er diabetiker)og til CREMEN tilsætter jeg 1½ spsk Maizena majsstivelse, istedet for 1.Hvis du laver små fastelavnsboller,kan de bruges i madpakken til både store og små. Ellers en meget god opskrift Mvh :o)

Marie  -  2010-01-26 11:56:52
Super gode fastelavnsboller! Jeg lavede cremen lidt tykkere og foldede dem 8 gange og nippede det overskydende dej af. Intet creme flød ud og bollerne er perfekte :o)

Rikke  -  2010-01-19 13:01:13
Opskriften er fra Hjerteforeningen, og går man ind og finder opskriften derinde, står der at bollerne ikke er fryseegnet. Men det er jo smag og behag, og til dem der spørger - prøv at fryse et par stykker og find frem til, hvad I selv synes :-)

kirsten  -  2010-01-18 21:02:31
Min mor lavede nogle, og jeg synes de var vildt gode:b

Ilse  -  2010-01-18 08:48:30
Jeg har gennem mange år frosset fastelavnsboller med creme i, uden at det er sket noget med dem. Når de så er tøet op og lunet, er de fuldstændig som nybagte.

LOUISE  -  2010-01-12 19:27:50
HALLO ER DE FRYSE EGNET. KAN SER DER ER FLERE DER HAR SPURGT. MEN DER ER IKKE RIGTIG GOGLE DER VIL SVARE PÅ DET SPØRGSMÅL. KAN DE FRYSES ?????

Nysgerrig  -  2009-04-01 16:19:48
Kan man bruge noget andet end majsstivelse?

sus  -  2009-03-08 21:45:24
Klart de bedste hjemmelavet fastelavnsboller jeg har lavet..hele familien elsker dem..har bagt dem tre gange nu..

Dorthe fra Viborg.  -  2009-02-24 13:51:37
Prøv at putte et stykke chokolade i istedet for creme, det smager også godt;) Og husk at nyde dem!

  -  2009-02-23 19:11:01
Jeg lavede dem med en dl. havregryn i dejen, og de blev rigtig gode.. Min kæreste og jeg spiste næsten 10 hver den dag vi lavede dem.. Hehe.. Desuden havde jeg læst forkert, og brugte SØD i dejen i stedet for cremen, men det virkede alligevel.. Vil prøve at lave dem med pizzafyld i morgen..

Thoft  -  2009-02-20 10:05:30
DET er da bare en lækker fastelavns bolle, og jeg som troede kun de fra oldemors opskrift kunne spises... Og så det lækkert at der ikke ska så meget fedt stof i. Er ved at producere nogle flere i skrivende stund. .

Lene  -  2009-02-16 16:31:08
Super fastelavnsboller. - Er de fryse-egnet?

fam. Kristensen  -  2009-02-11 14:53:59
Rigtigt gode. Blandede marmladen med 1 task Maizena og så blev den ind i næsten alle bollerne. Jeg lagde hver bolle i en papirform og derefter ned i en metalmuffinsform (sådan en med plads til 12 ialt. De blev både gode OG så flotte ud.

Julie   -  2009-02-09 10:22:04
Meget lækre - især med rigtig meget chokoladeglasur på! :) Cremen flød også lidt ud for mig - tænker om man måske skal lægge dem med bunden opad til at starte med og så vende dem når de er bagt en smule... Måske. Jeg fandt en opskrift der mindede om denne (bare med smør i stedet for olie) på Arlas hjemmeside, og der stod at bollerne var fryseegnede før bagning. Så det er disse sikkert også.

Dorte og Mie  -  2009-02-08 17:18:55
WOW en goumet oplevelse!! :) vi er total eninge om at det er de bedste vi har smagt nogen sinde!! Og vores crem blev inde i bollen!

en tilfreds "kunde"  -  2009-02-01 11:23:34
Rigtig gode fastelavnsboller. Bruget bare 1 spsk mere maizena så blev cremen nemlig i bollerne. Rigtig rigtig gode =)

Maja og Line  -  2008-07-13 16:48:08
det er en super god opskrift og vi har brugt den rigtig rigtig mange gange :-)

Anne & Louise, Islands Brygge  -  2008-02-04 16:29:05
- det skal lige siges at man kan bruge alm mørk chokolade-plade, og tage et stykke på bollerne når de lige er kommet ud af ovnen. chokoladen smelter lidt efter lidt, og så kan man køre den rundt på bollen. en del nemmere end at skulle hen og koge ;)

Anne & Louise, Islands Brygge  -  2008-02-04 16:24:29
Super fastalavnsboller, bedre end bagerens :D - gode og lette, og så er de fedtfattige ;D MUMZZ kan klart anbefales!!!

Anette  -  2008-02-01 14:07:22
Rigtige lækre og nemme fastelavnsboller. Jeg lavede dobbelt portion mhp. at vil fryse den ene halvdel af bollerne, så min søn kan få dem med til fastelavn i vuggestuen på mandag. Men mit problem er nu, at jeg ingen steder, kan se om de er fryseegnet?? Det er jo ik' alle cremer/dej der egner sig lige godt. Vil være ked af, hvis de falder sammen el. på anden måde bliver kedelige! Har nogen erfaring med ovenstående??

Bitten  -  2008-02-01 08:14:39
De er rigtig gode og meget nemme at lave.

Vicki  -  2008-01-31 17:00:46
Skal til at bage disse vidunderboller og ville lige høre om de kan fryses? Eller gør cremen at man ikke må det?

Sara  -  2008-01-21 16:21:40
Dejlige fastelavnsboller. Jeg pyntede dem rigtig flot, med forskelligfarvet glasur og krymmel. Prøv det ! Mums.

tina  -  2007-08-31 13:30:50
Vil til at give mig i kast med dem nu, men vil lige høre om de kan fryses?

Lone Knudsen  -  2007-02-24 10:41:39
De er bare rigtig gode og meget nemme at lave med børn, jeg m¨å jo så indrømme at jeg ikke laver cremen selv, jeg køber pulver som skal blandes med mælk...

Bente Hanne  -  2007-02-24 09:42:27
Kan man bruge færdige cremepulver, til cremen.

Lillian  -  2007-02-22 13:17:06
Helt ok fastelavnsboller. Dog flød cremen også ud for mig, selvom jeg brugte tricket med at folde 8 gange.

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her