Galopkringle

Galopkringle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Kringle

KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Galopkringle, billede 4 Galopkringle, billede 1 Galopkringle, billede 2 Galopkringle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hvedemel
1 tsk.salt
50 g.sukker
2 g.bagepulver
2 tsk.kardemomme
 
125 g.smør
 
2 dl.mælk
2 æg
 
50 g.rosiner
50 g.sukat
50 g.pomerans
 
 Pynt:
1 æg
 tesukker
 mandelflager
 
Opskrift:
Tørdelene sigtes, fedtstoffet smuldres heri.

Mælk og æg sammenpiskes. Alt sammenblandes til en smidig dej, der formes til en kringle.

Pensles med sammenpisket æg, bestrøs med tesukker og mandelflager og bages straks i 25-30 minutter ved 200 grader C.



karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (5 stemmer)

Opskriften er vist 41149 gange,
og udskrevet 837 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Sonja  -  2020-11-01 11:07:05
Jeg formede en heks og pyntede den til halloween. Udmærket at rule dejen ud og skære "heksen"ud

Majbrit.  -  2011-09-11 15:59:51
hvor er æblerne henne.. ? Rosiner må være en ny ting. Man brugte æbler, og dryssede kagen over med lidt sukker, når den var færdigbagt. Den med smørret er hel rigtig. En rigtig lækkerbisken..

mona  -  2010-06-14 07:38:47
hvor mange grader skal den bages ved???? ps. i gamle dage har jeg hørt at man smurte smør på når kagen var et par dage gammel, er der nogen der ved noget om det???

Bitten  -  2009-10-28 16:13:28
Hvorfor skal rosinerne skoldes?

Johs  -  2008-11-29 15:10:59
Hvor længe skal kringlen bages i ovnen, og ved hvilken temperatur?

  -  0000-00-00 00:00:00
1 ts. karedemomme

  -  0000-00-00 00:00:00
noget tør