Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Fastlavnsbolle

Fastlavnsbolle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 24 Stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fastlavnsbolle, billede 4 Fastlavnsbolle, billede 1 Fastlavnsbolle, billede 2 Fastlavnsbolle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
3 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Kardemomme, stødt
250 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   


Opskrift:

Varm mælken op til 37 grader C. Pisk æg, tilsæt mælk, gær, salt og kardemomme. Tilsæt hvedemelet og til sidst blødgjort margarine. Ælt dejen godt.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Form små runde boller, lad dem hæve ca. 10 minutter og pensel med æg.

Bag dem ved 225 grader C alm. ovn i ca.10 -15 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (39 stemmer)

Opskriften er vist 62634 gange,
og udskrevet 1789 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu