Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Smørdej (Mager)

Smørdej (Mager), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Grundej

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
250 g.hvedemel
1 stor tsk. hjortetakssalt
½ dl.fløde
½ dl.vand
1 spsk.eddike
125 g.smør eller margarine
 
Opskrift:
Mel og hjortetakssalt sigtes og æltes med fløde, vand og eddike. Når dejen er smidig og let, stilles den til hvile ca 15 minutter på et køligt sted.

Derefter udrulles dejen i en firkant. Fedtstoffet fordeles nu i små stykker på 2/3 del af dejen, der sammenlægges i 3 lag, således at den del, der er uden smør- eller margarinestykker, lægges først. Dejen udrulles og sammenlægges på samme måde 2 gange, hvorefter den stilles til hvile i ca 20 minutter på et køligt sted.

Denne udrulning gentages nu 2-3 gange. Hver gang dejen udrulles begyndes fra den modsatte side, da hævningen ellers ikke vil foregå ensartet. Efter sidste udrulning må dejen hvile 20 minutter.

Man udruller nu så stort et stykke, man skal anvende, og dejen skal henligge ca. 15 minutter før udstikningen, da den ellers efter udstikningen vil trække sig sammen og formen på det udstukne vil da ødelægges.

Dejen må være iskold, når den lægges på pladen. Ovnen der benyttes, må være meget varm, dog mest undervarme.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 12812 gange,
og udskrevet 139 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu