Smørkage

Smørkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Wienerbrød - Winerbrød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
500 g.hvedemel
1 tsk.salt
60 g.sukker
65 g.gær
 dl.mælk
1 æg
300 g.smør eller margarine
 
 Creme:
250 g.udvandet smør
2 æggeblommer
50 g.flormelis
25 g.kakao
 dl.kagecreme
 
Opskrift:
Bemærk at til denne opskrift skal der kun bruges wienerbrødsdej af 175 g, flormel.

Tørdelene sigtes. Gæren udrøres i lidt af den kolde mælk. Ægget piskes sammen. Alt undtaget fedtstoffet æltes godt sammen. Dejen udrulles nu straks i en firkant på ca 1 cm.’s tykkelse. Fedtstoffet fordeles i små stykker på 2/3 del af dejen.

Fedtstoffet må have en passende konsistens, det må ikke være for hårdt, da det så trykker hul på dejen, men det må til gengæld heller ikke være for blødt, da det så muligvis vil smelte dejen.

Dejen sammenlægges nu i 3 lag, således at den del der er uden smør eller margarinestykker, lægges først. Udrulningen gentages mindst 3 gange lige efter hinanden, og dejen er nu færdig til brug.

Dejen udrulles i en plade på ca 1 cm.’s tykkelseog smøres med smørcreme. I en rund form helst med løs bund, beklædes bunden. Herover lægges et tyndt lag kagecreme. Resten af den udrullede dej smøres med smeltet smør eller margarine, herover strøs en blanding af rosiner eller korender, småtskåren sukat og hakkede mandler. Dejen sammenrulles som en pølse, der udskæres i 7 lige store stykker, som stilles med snitfladen opad i formen. Efterhæves, pensles, bages ca 1 time og glaseres med vandglasur.

Creme:
Smørret blødgøres og røres hvidt med sigtet flormelis, æggeblommer og kakao. Til sidst irøres den kolde kagecreme.

Tips:

Creme:
Når man anvender saltet smør, deles det i små stykker og uddvaskes i koldt vand. Der kan i stedet for smør anvendes palmin eller halvt af hvert. Skulle smør eller palmin under røringen udskilles fra æggene, sættes skålen et øjeblik på et varmt sted, f.eks. over en gryde kogende vand, hvor den sammenrøres.

I stedet for kakao kan smørcremen tilsættes andre smagsstoffer f.eks. kaffeekstrakt, fintstødt nougat, citron. Der må da tages hensyn til sukkermængden der tilsættes.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på smørkage

karakterer:
Opskriften er vist 18965 gange,
og udskrevet 231 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.2    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

bageren  -  2009-04-11 00:33:14
Pladder det med margarinen der indrulles. jeg er bager og margarinen SKAL være nogenlunde STIV, men den skal ikke smuldres, men "bankes ud, så den passer til dejens størelse.

Tommy  -  0000-00-00 00:00:00
Lækkere kager!!!!