Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Fastelavnsboller med kanel

Fastelavnsboller med kanel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 24 stk.
KagerRet : Kager

Hovedingrediens : Mel

HvedemelHøjtid: Fastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fastelavnsboller med kanel, billede 4 Fastelavnsboller med kanel, billede 1 Fastelavnsboller med kanel, billede 2 Fastelavnsboller med kanel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
 
  Fyld:
100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 spsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   


Opskrift:

Opløs gæren i det lune vand. Tilsæt margarine. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen røres i 3 min. Dejen æltes herefter let. Formes til 24 boller.

Lav en fordybning på ca. 5 cm. i diameter i bollen, fordybningen må ikke gå helt igennem dejen.

Rør magarine, sukker og kanel godt sammen. Fyld fordybningerne op med fyldet.

Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir Lad dem hæve til dobbelt størrelse ca. en time.

Pensles med vand, kan drysses med perlesukker eller brun farin, inden de bages Bages i 8-10 minutter ved 250 grader C. alm. ovn.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (107 stemmer)

Opskriften er vist 101657 gange,
og udskrevet 2741 gange.


Energi:
KJ total 15490 (3688 kcal)
KJ pr. stk. 645 (153 kcal)
Vægt ialt 1135 gram
Vægt pr. stk. 47 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1364 KJ (324 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 14.9 gram
Kulhydrat 44.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2013-09-13 14:25:38
Den var virkelige lækker


mig pigen  -  2013-02-09 14:06:49
Tak den ser da nem ud


  -  2012-02-14 16:57:00
En spørger om de ikke skal hæve læs lige opskriften en gang til, der står de skal hæve en time.


  -  2012-02-05 12:09:06
skal det ikke hæve når der er gær i???


Anette  -  2011-02-25 13:55:53
En super lækker og smidig dej. Jeg lavede ganske almindelige fastelavnsboller af dejen hvor jeg rullede den skar den i firkanter og puttede creme i midten og lukkede dem så. Den kan også bruges til en cremestang.


MLP  -  2011-02-21 22:15:12
Kan Man fryse disse boller?


Gitte Lundgaard  -  2011-02-03 12:10:09
Rigtig god opskrift - har lige bagt 100 stk. Brugte brun farin til fyldet, det var guf, og pyntede med glasur.


Mette  -  2009-04-04 23:51:53
man skal lave dobbelt portion af fyldet der er virkelig ikke nok men det der står i opskriften. ellers rigtigt gode mums


Maissa  -  2008-11-28 15:09:18
en god opskrif men jeg synes hvis det var uden salt vil smages bedre


Signe  -  2007-02-11 13:15:12
Jeg laver dobbeltportion af fyldet og det synes jeg er meget bedre


Maja Olsen  -  2007-02-10 15:48:20
virkelig god. Man kan løbe veganer kagecrem i pulver form i helsekostbutikker. Så brug cremen i en lukket bolle udgave og brug glasur, findes ligeledes økologisk eller i demeter kvalitet.


Jette Nielsen  -  0000-00-00 00:00:00
en god opskrift. Jeg har tilføjet et æg til dejen + en chokoladeknap sammen med remoncen og herefter lukket bollen istedet for at lave et hul i bollen.