Smørhorn

Smørhorn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 24 stk.
KagerRet : Kager - Horn

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Smørhorn, billede 4 Smørhorn, billede 1 Smørhorn, billede 2 Smørhorn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

375 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
75 gram Gær, frisk
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Marcipanremonce:
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
75 gram Ren rå marcipan
evt. Mandelessens
   
Opskrift:
Dej:
Melet sigtes med sukker og salt, fedtstoffet smuldres i, og gæren som er udrørt i den kolde væske, tilsættes. Dejen stilles til hævning ca. 1½ time, hvorefter den deles i 3 dele.

Hver af disse udrulles i en rund plade ca. 35 cm. i diameter, der igen deles 8 trekanter. Trekanterne rulles nu samme fra den bredeste side, hvorpå der er smurt lidt af remonce. Formes til horn, der stilles på en smurt plade. Efterhæves.

Pensles og bages i 200 grader C. alm. ovn ca. 15 minutter

Marcipanremonce:
Blødt smør, sukker og marcipan røres sammen til en ensartet masse.





karakterer:
Opskriften er vist 42562 gange,
og udskrevet 527 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (30 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 24865 (5920 kcal)
KJ pr. stk. 1036 (246 kcal)
Vægt ialt 1391 gram
Vægt pr. stk. 57 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1787 KJ (425 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 28.9 gram
Kulhydrat 38.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-06-08 19:27:06
smager lidt ligesom smørkagen man køber hos bageren.. i hvert fald hvis man putter vanilie sukker i creamen..

  -   2009-06-24 14:14:46
Den var fin nok :)

  -   2005-01-01 01:01:01
dejlig opskrift!