Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Smørhorn

Smørhorn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 36 stk.

KagerRet : Kager - Horn

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Smørhorn, billede 4 Smørhorn, billede 1 Smørhorn, billede 2 Smørhorn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hvedemel
375 g.smør eller margarine
1 spsk.sukker
75 g.gær
1 tsk.salt
2 dl.sødmælk
 
 Fyld
100 g.smør eller margarine
100 g.sukker
30 g.finthakkede mandler eller mandelessens
 
Opskrift:
Melet sigtes med sukker og salt, fedtstoffet smuldres i, og gæren som er udrørt i den kolde væske, tilsættes. Dejen stilles til hævning ca 1½ time, hvorefter den deles i 3 dele.

Hver af disse udrulles i en rund plade, der igen deles 12 trekanter. Trekanterne rulles nu samme fra den bredeste side, hvorpå der er lagt lidt af fyldet. Formes til horn, der stilles på en smurt plade. Efterhæves, pensles og bages i god varm alm. ovn ca 15 minutter

Marcipan kan anvendes som fyld i stedet for ovennævnte remonce.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (15 stemmer)

Opskriften er vist 32689 gange,
og udskrevet 461 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Ks  -  2012-10-10 14:38:39
Hvor meget skal ovnen stå på?? Og kan man tage syltetøj istedet for smør

sanne  -  2012-09-22 21:39:53
Hvor varm skal ovnen være og hvor længe skal de bages ?

Gitte   -  2012-06-08 19:27:06
smager lidt ligesom smørkagen man køber hos bageren.. i hvert fald hvis man putter vanilie sukker i creamen..

Lotte  -  2009-06-24 14:14:46
Den var fin nok :)

mig  -  0000-00-00 00:00:00
dejlig opskrift!