Rosinbrød
Hovedingrediens : Bær - Rosiner Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
|
|
Tørdelene sigtes.
Mælken opvarmes til 30 grader, gæren udrøres i lidt af denne, fedtstoffet smeltes i resten af mælken.
Alt sammenæltes let, og stilles tildækket med et låg eller fugtigt klæde til hævning ca 1 time.
Æltes derefter grundigt med de vaskede og tørrede og henstilles, indtil dejen et hævet til det dobbelte. Formes, snittes, og stilles på en smurt plade, efterhæves, pensles og bages i ca 30 minutter. |
|
Opskriften er vist 35326 gange,
og udskrevet 873 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (43 stemmer) |
|
Kommentarer René - 2017-11-18 19:53:48 smager rigtig godt. anonym - 2015-01-24 07:13:59 Opskriften mangler angivelse af ovn temperatur. 30 gram rosiner virker af altfor lidt - Jeg bruger min. 100 gram. Men ellers en glimrende opskrift. Bettina - 2012-11-28 12:29:00 Nu er rosinerne som ord ikke nævnt nogen steder i selve opskriften,så mon ikke det er de vaskede og tørrede rosinerne der æltes grundigt? Opskriften siger "rosinbrød" så springer man dette over.. Fnis! Conny - 2010-08-17 00:42:02 Jeg blander altid melet med rosiner først 50-100 gr., for så falder de ikke til bunden i dejen, og følger derefter opskriften men undlader altid sukker, og former det til et brød. Hæves mindst en time, og bankes ned igen, og hæver til dobbelt størrelse, og derefter i ovnen v/ 200 gr. i ca.30 min. - skal lyde "hult" inden man tager brøddet ud efter 25.30 minuuter. Smager pragtfuldt p.g.a. sødmen fra rosinerne (mange) Friskbagt og med smør er bare himmerisk, også flere dage efter, hvis det bliver opbevaret i en plastpose i køleskabet. Mille - 2009-11-16 12:34:30 Det skulle vidst være ret sikkert at bage det i 225 grader. Jeg forstår heller ikke lige det med de vaskede og tørrede? Så det hopper jeg lige over. anonym - 2007-02-04 19:32:19 Hvilken temperatur skal brødet bages ved??? anonym - 2007-02-04 19:30:57 Hvad er det der skal æltes med de vaskede og tørrede ???(rosiner???)??? janek - 2007-02-04 19:29:38 Mangler forskellige ord i 2. afsnit: |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne