Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Rosinbrød

Rosinbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Bær - Rosiner

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
500 g.hvedemel
1 tsk.salt
10 g.sukker
 dl.mælk
25 g.gær
50 g.smør eller margarine
30 g.rosiner
 
Opskrift:
Tørdelene sigtes. Mælken opvarmes til 30 grader, gæren udrøres i lidt af denne, fedtstoffet smeltes i resten af mælken. Alt sammenæltes let, og stilles tildækket med et låg eller fugtigt klæde til hævning ca 1 time.

Æltes derefter grundigt med de vaskede og tørrede og henstilles, indtil dejen et hævet til det dobbelte. Formes, snittes, og stilles på en smurt plade, efterhæves, pensles og bages i ca 30 minutter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (43 stemmer)

Opskriften er vist 29547 gange,
og udskrevet 793 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

René  -  2017-11-18 19:53:48
smager rigtig godt.

  -  2015-01-24 07:13:59
Opskriften mangler angivelse af ovn temperatur. 30 gram rosiner virker af altfor lidt - Jeg bruger min. 100 gram. Men ellers en glimrende opskrift.

Bettina  -  2012-11-28 12:29:00
Nu er rosinerne som ord ikke nævnt nogen steder i selve opskriften,så mon ikke det er de vaskede og tørrede rosinerne der æltes grundigt? Opskriften siger "rosinbrød" så springer man dette over.. Fnis!

Conny  -  2010-08-17 00:42:02
Jeg blander altid melet med rosiner først 50-100 gr., for så falder de ikke til bunden i dejen, og følger derefter opskriften men undlader altid sukker, og former det til et brød. Hæves mindst en time, og bankes ned igen, og hæver til dobbelt størrelse, og derefter i ovnen v/ 200 gr. i ca.30 min. - skal lyde "hult" inden man tager brøddet ud efter 25.30 minuuter. Smager pragtfuldt p.g.a. sødmen fra rosinerne (mange) Friskbagt og med smør er bare himmerisk, også flere dage efter, hvis det bliver opbevaret i en plastpose i køleskabet.

Mille  -  2009-11-16 12:34:30
Det skulle vidst være ret sikkert at bage det i 225 grader. Jeg forstår heller ikke lige det med de vaskede og tørrede? Så det hopper jeg lige over.

  -  2007-02-04 19:32:19
Hvilken temperatur skal brødet bages ved???

  -  2007-02-04 19:30:57
Hvad er det der skal æltes med de vaskede og tørrede ???(rosiner???)???

janek  -  2007-02-04 19:29:38
Mangler forskellige ord i 2. afsnit: