Fastelavnsboller med cacaoglasur

Fastelavnsboller med cacaoglasur, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 18 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fastelavnsboller med cacaoglasur, billede 4 Fastelavnsboller med cacaoglasur, billede 1 Fastelavnsboller med cacaoglasur, billede 2 Fastelavnsboller med cacaoglasur, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Glasur:
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
   
Opskrift:
Gæren udrøres med den lunkne mælk. Det smeltede smør, æg, salt og sukker røres i. Melet røres i lidt efter lidt, og dejen æltes godt sammen.

Stil dejen til hævning i ca. 30 minutter.

Kagecremen laves mens dejen hæver.
Æg og sukker piskes sammen i en gryde. Mel og mælk piskes i, og cremen bringes i kog mens der piskes i cremen. Der smages til med vanillesukker. (Drys sukker over cremen, så der ikke kommer skind på.)

Dejen slås ned og deles i to kugler.

Hver kugle rulles ud til en firkantet plade på ca. 30x30 cm. Denne deles i ca. 9 små firkanter 10x10 cm. Herpå lægges ca. en teske af fyldet. Dejen lukkes omkring fyldet, så der dannes en bolle. Bollerne stilles med lukningen nedad, på en bageplade der er beklædt med bagepapir.

Bages i ovn ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter, til de er gyldne.

Når bollerne er let afkølede, kan der kommes glasur på.

Flormelis, cacao og det kogende vand røres sammen. Glasuren smøres på bollerne.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Gammeldags fastelavnsboller med creme

karakterer:
Opskriften er vist 427436 gange,
og udskrevet 14510 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (311 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16943 (4034 kcal)
KJ pr. stk. 941 (224 kcal)
Vægt ialt 1630 gram
Vægt pr. stk. 90 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1039 KJ (247 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 9.7 gram
Kulhydrat 34.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-02-27 07:27:05
kan de fryses ned

  -   2019-02-04 20:41:50
Let og god opskrift!

  -   2018-02-12 10:25:36
Min søn var ellevild med dem, bestemt ikke sidste gang jeg laver dem❤❤

  -   2018-02-11 20:55:07
Til alle jer der klager over at cremen flød ud af bollen, havde i vendt bollerne så der hvor i havde lukket dem vendte ned af?

  -   2018-02-07 12:06:07
Hej, skal bage i aften, men først bruge dem imorgen. Med kagecreme, skal de vel på køl?...og så bliver de vel tøre....eller?

  -   2017-02-28 08:41:09
Jeg lavede de her fastelavnsboller til mine amerikanske venner i går og de var vilde med dem. De sagde at de aldrig havde smagt noget lignende. Jeg var også selv ganske tilfreds. Super lækker og blød dej :-)

  -   2017-02-13 12:31:06
Kan de fryses ?

  -   2017-02-09 18:07:49
Ikke særlig god dej, ville ikke hæve ordenligt samt resultatet efter endt bagen ikke godt..

  -   2017-02-07 16:36:36
Fantastiske!

  -   2017-02-07 16:35:56
Nemt og lækkert!😋

  -   2017-01-25 17:36:57
Super god dej, lavede nogle med nutella og andre med remons med marcipan i

  -   2016-02-07 11:15:11
Mine klassekammerater og min familie syntes at de var de bedste fastelavnsboller

  -   2016-02-06 08:36:27
Perfekte boller.... Prøvede med sampiskede æg i kanten - men det var noget være sjask 🙈.... uden æggene i kanterne fungerede det meget bedre!!! jeg nippede/trykkede bare enderne godt sammen og virkede 👍🏻

  -   2016-01-27 13:27:39
De smager så fantastisk!😉og jeg synes det var de bedste fastelavnsboldee nogensinde😂

  -   2016-01-17 20:18:05
Super opskrift, har gjort som Kichi skriver, pisket et æg med en spsk vand og smurt kanterne inden jeg foldede dem, så blev al cremen inden i bollerne. De fik dog lidt længere tid i ovnen end de 15 min.

  -   2015-02-01 18:29:04
Super god dej.. jeg benytter dog vaniliebudding, da det ikke har tendens til at flyde ud af bollerne som kagecreme nemt kan gøre. Og det er VIGTIGT at gøren røres ud i lunken mælk, og IKKE sukker, da dejen ellers ikke vil hæve korrekt. Men en super god opskrift og den bliver flittigt brugt.

  -   2013-02-10 13:31:26
Som fyld bruger jeg vanillebudding - den flyder ikke ligeså nemt ud som almindelig kagecreme og når først bollerne er bagte, så kan man alligevel ikke smage forskel.

  -   2013-02-02 12:46:58
De smager rigtig godt!... Dog skete der for mig, som et par andre, at størstedelen af fyldet havnede på bagepladen. Jeg synes ellers lige jeg havde trykket lukningerne rigtig godt sammen. :)

  -   2013-01-16 16:12:39
super god opskrift. jeg har prøvet at lave med pulver kagecreme og at lave den fra bunden. at lave den fra bunden er 1000 gange bedre

  -   2012-02-22 18:08:32
Super god opskrift. Og var rigtig nem, selvom jeg ellers er en kegle til at bage. Men ½ gang creme ekstra kan måske anbefales, hvis man er lige så tosset med det som mig

  -   2012-02-06 08:06:57
Øv. Er det kun mig der er skuffet? Synes de var tørre og smagsløse. Især cremen og havde endda "peppet" dem op med revet marzinpan i også!!

  -   2012-01-22 16:14:14
Mmmm... Rigtig god opskrift... Jeg prøver næste gang med en anelse mere creme, da jeg bedst kan lide, at de er godt fyldt... :) Og jeg putter en anelse mindre salt i dejen...

  -   2011-02-27 03:28:18
Øv alt cremen flød bare ud på pladen!! jeg havde ellers klemt alle kanter godt sammen, men de åbenede sig da de hævede i ovnen :(

  -   2011-02-24 22:59:57
Rigtige gode fastelavnsboller. Vi brugte også alm. kagecreme, men dette løb ud selv om vi lukkede dem godt. vil ikke anbefale dette.

  -   2011-02-12 17:14:13
Gode boller, men dejen kræver en del mere mel. Jeg lavede noglem med creme og nougat samt nogle med creme og marmelade nam nam. Cremen er bare SÅÅÅÅÅ god

  -   2011-01-26 16:43:38
dette er verdens bedste opskrift på fastelavnsboller!! dejen kan også bruges som en meget lækker fødselsdags bolle eller til kanelsnegle.

  -   2011-01-21 16:09:39
Dejlig opskrift. Jeg tilføjede 2 tsk. kardemomme til dejen.. Til cremen brugte jeg en anden opskrift. Men bolledejen er dejlig luftig :D

  -   2010-02-27 16:46:51
de er sværre at forme, men nu ligger de i ovnen og de ser lækre ude, hold kæft de smager godt, men der kan godt komme karadomme i så smager det bedre, og så er det en bedre opskrift. jeg lagde: lyserød, og chokolae glasur på,,:D

  -   2010-02-19 15:33:08
ØVØVØV! For det første var dejen rigtig klistret og nu da de er kommet ud af ovnen ser de lækre ud, bare ærgeligt at alt fyldet er faldet ud! Men de smager okay.

  -   2010-02-18 17:12:19
nam nam!!!!! lækkert! en super god dej det er de bedste jeg har smagt! mmmmmmmmm lækkert!!!!

  -   2010-02-16 19:33:35
Dejlige nemme fastelavnsboller,smager skønt.

  -   2010-02-11 20:25:09
ja så prøvede man lige og laver fastelavnsboller alt cremen er så lige løbet ud af dem alle sammen ... øv øv

  -   2010-01-29 10:38:00
Hvis du har svært ved at få cremen til at blive i bollerne kan du folde kanterne ind og pensle med æggestrygelse (1 æg pisket med 1 spsk vand)Lad det tørre et minut eller to og pres alle kanter og hjørner godt sammen og vend bollerne med samlingen ned.

  -   2010-01-15 15:20:42
en kanon dej at arbejd med og ja de bliver også gode ;-)

  -   2009-03-23 17:58:41
Denne opskrift mislykkedes fuldstændig for mig :/ Cremen ville ikke blive i bollerne, så bagepladen var fuld af creme. Ærgeligt. Måske det bare er mig der er uheldig ;)

  -   2009-02-22 18:38:59
Syntes ikke det var de lækreste fastelavnsboller jeg har smagt - min kæreste var dog ret glad for dem.

  -   2009-02-18 10:03:26
Kan fastelavnsbollerne fryses ???

  -   2009-02-16 23:48:31
Rigtig god opskrift:-) Bollerne er nemme at lave og smager rigtig godt.. Mums mums

  -   2009-02-14 00:46:52
Har lige fået dem ud af ovnen, og de er super lækre! Jeg har dog brugt pulvercreme som en lidt nemmere løsning men det fungerer fint. Ligesom flere andre gør opmærksom på: der skal bruges mere mel end der står i opskriften, men det er nemt at føle sig frem. Og husk at pensle (evt bare med lidt mælk). Tak for den gode opskrift!

  -   2009-02-12 18:58:29
Go dej, men ka ikke få cremen til at blive indeni...

  -   2009-02-11 10:38:03
Virkelig gode fastelavnsboller, og de er nemme at få fyldet til at blive inden i. Jeg kom lidt kardemomme i dejen, og en klat remonce inden i sammen med kagecremen, i nogle af dem kom jeg også en lille klat syltetøj i sammen med, det var faktisk også godt.

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her