Cremeboller

Cremeboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Cremeboller, billede 4 Cremeboller, billede 1 Cremeboller, billede 2 Cremeboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 g.hvedemel
0.5 tsk.salt
15 g.sukker
1.25 dl.mælk
20 g.gær
50 g.smør
0.5 æg
 
2.5 dl.kagecreme
 
 Pynt:
0.5 æg
 tesukker
 
Opskrift:
Tørdelene sigtes. Mælken opvarmes til 30 grader, gæren udrøres i lidt af denne og fedtstoffet smeltes i resten af mælken. Ægget piskes sammen, hvorefter alt sammenæltes, og dejen stilles til hævning til dobbelt størrelse ca 30 minutter.

Når den er hævet til det dobbelte, udrulles den i en tykkelse af ½ cm. og udskæres i firkanter. Herpå lægges ca. 1 spsk. stiv kagecreme. Spidserne af dejen samles på midten, og de åbne sider trykkes godt sammen, så cremen ikke løber ud, og bollerne stilles med denne side nedad på pladen. Efterhæves 30 minutter.

Bages ca. 10 minutter ved 225 grader C. alm. ovn på midterste rille og pensles derefter straks med vand og drysses med sukker.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2    (25 stemmer)

Opskriften er vist 22847 gange,
og udskrevet 531 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2010-11-27 19:48:06
mums mums mums det smager virkelig godt og ekstra godt vis man putter glasur på

Mumsemanden  -  2010-11-27 13:49:09
Er i gang med at lave creme mums det ser lækkert ud og dufter godt

simone  -  0000-00-00 00:00:00
sen er fantastik god !!

cecilie  -  0000-00-00 00:00:00
uhmmm Guf guf og atter guf

Louise  -  0000-00-00 00:00:00
Guf guf og atter guf