|
| | Dej: Dej: | 100 | g. | hvedemel100 g. hvedemel | 25 | g. | gær25 g. gær | 0.5 | dl. | lunken mælk0.5 dl. lunken mælk | 200 | g. | smør200 g. smør | 25 | g. | sukker25 g. sukker | 6 | | æg6 æg | 400 | g. | hvedemel400 g. hvedemel | | | | | | Lage: Lage: | 7.5 | dl. | vand7.5 dl. vand | 500 | g. | rosiner500 g. rosiner | 0.5 | dl. | rom0.5 dl. rom | | | |
| |
Rør gæren ud i den lune mælk, rør melet i.
Dæk det til og lad det hæve i 30 min.
Pisk smørret med 25 g. sukker og et æg ad gangen.
Rør de 400 g. mel i, tillige med den hævede dej.
Fyld dette i smurte portionsrandforme, der kun fyldes halvt op.
Dæk formene til og lad dejen hæve, til den når formens kant.
Sæt formene i en 200 grader C varm ovn og lad kagerne bage i 15min.
Stik i kagerne med en kødnål for at se, om de er færdigbagte, hænger der dej ved, må kagerne bage lidt længere.
Lad kagerne køle lidt af i formene, når de er bagt.
Kog lage af vand og sukker, tag det af varmen og hæld rom i, held denne lage over kagerne lidt efter lidt, de skal kunne suge det hele.
Når de er blevet kolde, vendes kagerne ud, pyntes med kirsebær, marcipanroser og kandiserede frugter.
Figner, dadler, druer, ferskner servers til i sukkerlage.
|