Grahamsbrød (fuldkornsbrød)

Grahamsbrød (fuldkornsbrød), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Grahamsmel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     

Ingredienser:
375 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær, frisk
1.5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Melet sigtes med salt og sukker, og kærnemælken tilsættes. Gæren udrøres i vandet der er opvarmet til 30 grader. Alt sammenæltes til en let sammenhængende dej, der henstilles til hævning. Tildækket med et låg eller et klæde opvredet i koldt vand.

Når dejen er hævet til det dobbelte, formes den til et brød, der lægges i en smurt form, hvorefter dejens overflade gives nogle snit med en skarp kniv. Efterhæves i 10-15 minutter.

Pensles og bages lysebrunt ved 200 grader





karakterer:
Opskriften er vist 21182 gange,
og udskrevet 509 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7606 (1810 kcal)
KJ pr. Brød 7606 (1810 kcal)
Vægt ialt 883 gram
Vægt pr. Brød 883 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 861 KJ (205 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 1.4 gram
Kulhydrat 43.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-10-11 11:22:27
til de er færdige!!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Så mangler vi bare at vide hvor længe bagtiden er.