| |
|
Sigtebrød 02
Sigtebrød 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
375 | g. | rugsigtemel375 g. rugsigtemel | 125 | g. | hvedemel125 g. hvedemel | 1 | tsk. | salt1 tsk. salt | 1 | tsk. | sukker1 tsk. sukker | 3 | dl. | sødmælk3 dl. sødmælk | 50 | g. | gær50 g. gær | | | |
| |
Melet sigtes med salt og sukker.
Gæren udrøres i lidt i mælken, alt sammenblandes og æltes.
Henstilles tildækket og dejen hæves til det dobbelte.
Formes til brød, der stilles på en smurt bageplade eller lægges i en smurt form, hvorefter dejens overflade gives nogle snit med en skarp kniv.
Pensles og bages ca 45 min ved 200 grader.
Man kan tage halvdelen flormel og halvdelen sigtemel.
Dette brød kan holde sig friskt i flere dage, når det ikke er bagt for længe.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 11843 gange, og udskrevet 220 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Per - 2009-11-13 09:51:46 Hævetid 35-40 minutter
|
|