Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Fastelavnsboller med creme (Gammeldaws)

Fastelavnsboller med creme (Gammeldaws), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
KagerRet : Kager

Hovedingrediens : Mel

HvedemelHøjtid: Fastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fastelavnsboller med creme (Gammeldaws), billede 4 Fastelavnsboller med creme (Gammeldaws), billede 1 Fastelavnsboller med creme (Gammeldaws), billede 2 Fastelavnsboller med creme (Gammeldaws), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Gær
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Creme:
2 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram


Opskrift:

Mælk og margarine lunes, gæren udrøres heri. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted Ca. 40 min

Creme:
Æggeblommer; sukker, maizena og mælk piskes sammen i en tykbundet gryde og varmes op til kogepunktet under piskning, den skal være ret fast.
Cremen tages fra varmen, og vanillesukker røres i.


Dejen slås ned og deles i 2 portioner, der hver rulles ud Ca. 1 ½ cm tyk (stykkerne skal være lige store da de skal lægges oven på hinanden).

På den ene dejplade aftegnes bollerne med et glas (Ca. 6 cm). 1 skefuld creme lægges på hver cirkel, og den anden dejplade lægges over og trykkes let ned så du kan se de små toppe af creme.

Bollerne trykkes ud med et glas (samme som til aftegningen) gennem de 2 lag dej og lægges på plade.
Efterhæver ca. 1/2 time.

Bages 10-12 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Sigt flormelis over efter bagningen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (355 stemmer)

Opskriften er vist 541357 gange,
og udskrevet 14991 gange.


Energi:
KJ total 12348 (2940 kcal)
KJ pr. stk. 1029 (245 kcal)
Vægt ialt 1212 gram
Vægt pr. stk. 101 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1018 KJ (242 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 6.5 gram
Kulhydrat 40.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2017-02-05 10:58:14
Hvorfor margarine ???


Lissy Klement   -  2017-02-02 12:33:39
Smager fantastisk. Lige som min mor bagte dem 😊 Jeg fik ca. 30 boller ud af opskriften til 12 boller. Dejlige luftige og lækre 😊


Stine  -  2016-03-15 22:38:12
Hvordan fungere det og lave dejen aftenen før den eftermiddag man vil bage bollerne? :)


Sukker mus   -  2016-02-04 19:32:54
Jeg skal prøve dem imorgen Jeg har prøvet at lave dem en gang før der løb cremen ikke ud prøv med chokolade mums


Line  -  2016-02-02 22:41:15
De er så lækre!! Og de blev på ingen måde tørre. Jeg havde heller ikke problemer med at få delene til at hænge sammen, det er en super nem metode. Familien elskede dem, så det er ikke sidste gang jeg bager dem! :)


  -  2016-02-01 22:04:51
Vi trykkede bollerne ud med en småkageform som en blomst og de blev total pige-fantastiske. Resten af dejen stak vi ud med en hjerteform og fik hjerteboller. Det er absolut en opskrift der skal gemmes og bruges mange gange endnu, med de forskellige variationer af fyld.


  -  2015-10-25 13:04:25
Kan man bruge pasteuriseret æg i cremen i stedet for almindelige æggeblommer?


Nanna  -  2015-03-22 09:15:51
Jeg bagten bollerne som "almindelige" fastelavnsboller. Hvor man ruller dejen ud, og skære dem i firkanter, og putter cremen i midten, og samler alle enderne. Lavede dobbelt potion at cremen, og fik 24 små fine boller af opskriften. Og bollerne blev ikke tøre, men der var også rigtig meget lækkert crem i. :)


Signe  -  2015-03-01 18:02:26
De er MEGA gode! Havde dog lidt svært ved at få halvdelene til at hænge sammen, men bagte dem i muffinforme, så gjorde det ikke noget at de flød lidt ud. Jeg brugte lidt mindre mel end 500 g.


Nanna  -  2015-02-18 20:00:13
Super nemme at lave, cremen smager dejligt og fast ! Desværre er selve bollen MEGET tør :(


Ida  -  2015-02-07 16:43:03
Her er et godt tip... Vi lavede 36 boller men endte med så meget rest dej, at vi kunne lave 29 andre boller (vi lavede så 14 halvstore kringler, 5 almindelige boller og 10 boller, hvor vi så hakkede noget chokolade og lavede en form for scones). Endnu et tip... Inde i selve fastelavnsbollerne lagde vi et lille stykke chokolade, som så smeltede i ovnen, og det smagte rigtig godt👌 Men kan kun anbefalde dem! Den metode med glasset, er så meget nemmere end den vi normalt brugte! Ekstra creme behøves ikke😉


Claus  -  2015-02-07 11:40:54
Fine boller vi skal nu prøve dem igen med marcipan og chokolade som fyld. Brug evt en gaffel til at trykke kanterne så cremen ikke flyder ud under bagning.


Henry..  -  2015-01-25 12:44:01
Når i laver dem! Så lad være med at lægge dejen over! Skær dejen ud i 10 X 10! Put creme og andet fyld i! Luk som en spandauer! Rigtig grundigt! Og vend kagen om! Pensles med æg og mælk! Sådan bliver de perfekte!! ; ))


Louise  -  2014-02-13 16:50:52
Skønne boller, putter altid både creme, marcipan og nougat i. Får meget ros. døjer aldrig med at det flyder ud. Udvider låget så det går lidt ud over bunder :)


Helle  -  2012-03-02 18:19:37
Supergode fastelavnsboller! Nemme og gode - de bedste hjemmebagte fastelavnsboller jeg har smagt og lavet. Cremen blev pænt inde i bollerne, men jeg sørgede også for at "køre bollen rundt i glasset" da jeg stak dem ud. Prøv at putte en lille klat syltetøj ind i bollerne sammen med cremen - og så lidt chokoladeglasur på toppen. Mums!


  -  2012-02-24 15:09:15
De er super lækker, mine børn elsker dem, de er så gode. ;-) Synes at i skal prøve med glasur som er med rød hehe det er bare for sjov. Men prøve at lave dem de smager virkelig godt.


Gitte/Ole  -  2012-02-19 14:43:27
De bedste boller nogensinde, rub og stub blev spist:-) Godt med ekstra creme til toppen af bollen. Prøv eventuelt med dobbelt portion smør for en mere fyldig bolle.


Sara  -  2012-02-19 02:23:07
Super fastelavnsboller! Men de bliver bedst, hvis man bare laver en bolle med et hul i midten og kommer fyldet deri. Husk at tilføje kardemomme til dejen!


os  -  2012-02-12 15:39:46
Skal der seriøst være så meget mel? men det lyder fint<3


Janni  -  2012-02-10 16:28:16
hej den er mega god!. vi har lavet 150 af dem:)


Poul  -  2011-03-23 15:03:39
Totalt lækre boller. Jeg laver bare 10 firkanter og fordeler cremen på dem. Derefter bukker jeg hjørnerne op og ruller dem. Vupti! Ingen problemer med creme der flyder ud


GertJohansen  -  2011-03-09 15:59:57
Super lækre boller, de blev tømt for creme i løbet af ingen tid!


henriettembl  -  2011-03-07 15:18:40
Rigtig gode fastelavnsboller. Tilføjede 1/2 tsk kardemomme til dejen og brugte på doven vis købe-creme. Hvis bollerne først skal bruges næste dag, bør de nedfryses og optøs igen næste dag, da de ellers bliver lidt kedelige. De kan med fordel lunes 5-10 minutter ved 120 grader, så er de igen som nybagte :-)


Kirstine  -  2011-03-04 17:41:40
Der skal helt klart bruges dobbelt creme!! Men ellers super gode!


  -  2011-01-10 09:43:03
De er supergode. Smager nøjagtig som i min barndom:0) Trykkede dem lidt sammen i kanterne, så cremen flød ikke ud. Jeg fik 14 store boller ud af en portion dej.


Casper  -  2010-02-14 17:38:29
Syntes fremgangs måden er for dårlig, dejen skal være meget tyndere for et ordenligt resultat


Julie  -  2010-02-12 14:37:04
Er det muligt at bruge hele æg til cremen?


  -  2010-02-10 19:47:13
Pet det er første gang jeg har fået ros for fastelavnsboller super gode


Poulsen  -  2010-02-04 19:23:31
Fantastiske boller - de blev slikket totalt rene for creme


Helle  -  2010-01-15 13:27:38
jeg syntes de er kedelige, meget bolle dejs agtige, vil forelå at putte cremen i og lukke dem , ikke ligge dem i lag som der står, de hævede meget for mig, ikke lige mig


Betinna  -  2009-01-29 14:03:54
super gode boller, første opskrift jeg har prøvet at bage fastelavnsbller uden cremen splatter ud på pladen -ALT er blevet i bollerne... lavede 1½ portion creme og havde lidt til overs.... fik 18 boller ud af den... dejen kunne nemt genbruges, cremen var kold da jeg lavede dem..


Bitten  -  2009-01-22 13:07:46
Kunne ikke følge med ungernes indtag, samt glæde over disse fantastiske boller... Super opskrift som jeg glædelig deler ud af.


Alyson d;  -  2008-03-11 21:33:59
Prøv at lykke et stykke macipan i med i cremen :D


Marianne  -  2008-02-12 14:36:43
Manden var elle vild da han kom hjem fra arbejde og jeg så havde bagt dem til ham. Han var vild med dem.


Merete  -  2008-02-05 19:12:09
Meget gode! Jeg har dog lavet dem på den sædvanlige måde ved at rulle dejen ud, skære i firkanter, lægge en skefuld creme på og så 'pakke' dejen sammen om cremen og forme til boller - meget nemmere. Og der kan da sagten blive en 18-20 boller ...


Lise  -  2008-02-03 16:13:53
Hej, min familie er vilde med dem. De spiste rup og stup, bag dem


Sanne  -  2008-01-30 09:53:48
Er bollerne fryseegnet??


bjars  -  2008-01-28 19:04:32
lyder og ser rigtig lækker skal prøves*!


Nanna  -  2007-03-10 23:21:50
uhmmmm... det er de bedste fastelavnsboller jeg nogensinde har smagt!!!!


signe  -  2007-02-21 10:33:57
smagte super godt..


Jeanette  -  2007-02-20 12:25:37
Og de kan sagtens fryses ned uden det skader...


Jeanette  -  2007-02-20 12:24:34
Lækker lækker opskrifter, jeg kom syltetøj i halvdelen, og marcipan i den anden halvdel sammen med cremen. Fik 12 boller ud af portioner. De blev hverken tørre eller noget, bare perfekte...


jeanette  -  2007-02-19 10:39:34
Nogen der har prøvet at fryse dem ned, kan man det uden de bliver trælse?


lena  -  2007-02-16 14:53:42
Rigtig gode. Jeg lavede kun en potion creme og det fik jeg 18 boller ud af, og havde derfor ikke problemer med at det løb ud, og de blev heller ikke tørre.


  -  2007-02-15 15:48:46
hvor længe skal de hæve


Jacob  -  2007-02-10 16:26:18
Fantastisk xD


den gode bager  -  2007-02-05 16:12:10
De er meget gode og dejlige


hadir  -  0000-00-00 00:00:00
mega god


Charlotte  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv at fylde dem med chokolade indeni.. Ligesom mousse...


Mads  -  0000-00-00 00:00:00
De er teh flexness!


Mette  -  0000-00-00 00:00:00
skide gode... Tak for det:o)


laura  -  0000-00-00 00:00:00
lyder lækker jeg elsker fastelavnsboller


laura  -  0000-00-00 00:00:00
lyder lækkert og smager sikker herligt


Amalie  -  0000-00-00 00:00:00
de var vildt gode, man skal bare give sig tid til at lave dem ordentlig så bliver der ttil 15 stk og der flyder intet creme ud. Man skal heller ikke lave dobbelt creme det er derfor det flyder ud


mona  -  0000-00-00 00:00:00
super gode, kan med fordel bages i muffinforme af metal dette sikre at cremen bliver hvor den skal


KOKKEN  -  0000-00-00 00:00:00
Gode boller kan anbefales


augustina  -  0000-00-00 00:00:00
Det lyder måske meget negativt, men jeg forstår ikke at alle er så vilde med de boller. Har prøvet at bage dem, og de bliver da også flotte, men de er jo tørre og kedelige, selv med dobbelt creme.og jeg fik kun 4 boller ud af det, resten måtte jeg smide ud, da man ikke kunne rulle dejen ud igen, da den var smurt ind i overskydende creme.


Prinsessen  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg sys det er nogle super lækre boller! Og de er så nemme at lave! Desværre fik jeg kun min dej til at strække sig til 7 boller, hvilket ikke er så meget, men de er super nice! Brug dobbelt creme!


Brian bagersvend  -  0000-00-00 00:00:00
Kanongode smager er bare tip top


Sjælland  -  0000-00-00 00:00:00
De smagte bare kanon gode, men dobbelt portion creme.


Camilla  -  0000-00-00 00:00:00
Man behøves ikke lave dobbelt portion creme.


mig  -  0000-00-00 00:00:00
Det er de bedste fastelavnsboller jeg har smagt.


Louise  -  0000-00-00 00:00:00
Nu har jeg prøvet at lave dem med glutenfrit mel og de bliver bare perfekte. Der er ellers meget brød der går i stykker når man bruger glufenfrit mel, men de er bare PERFEKTE tak.


Lille Mor  -  0000-00-00 00:00:00
De smagte godt og er gode til fødselsdage.


Simona  -  0000-00-00 00:00:00
Det er de bedste fastelavnsboller jeg har lavet og smagt. Det er rigtigt, der skal dobbelt portion af kagecreme i bollerne.


Sussie  -  0000-00-00 00:00:00
De var gode men man skal skynde sig at spise dem fordi eller bliver de tørre (efter 2-3 dage) og man skal nok putte ekstra creme inde i dem for noget af det flyder ud men de var gode.


Sarah  -  0000-00-00 00:00:00
Den er bare super men prøv også med glasur.


Karen  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv også at putte lidt marcipan indeni.


Kastelsvej skole  -  0000-00-00 00:00:00
God opskrift.. Dejlige boller, anbefaler at lave dobbelt portion creme.


Pædagog  -  0000-00-00 00:00:00
Nemt at lave og hammer gode.


Anne  -  0000-00-00 00:00:00
lækkert (prøv også med chokoladestykker! dog skilte de to lag sig ad og cremen flød ud, øv.


Louise  -  0000-00-00 00:00:00
den er bare over god det smager virkelig godt.


Majken  -  0000-00-00 00:00:00
Ungerne var vilde med dem.