Franskbrød (varm hævning)

Franskbrød (varm hævning), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     
Franskbrød (varm hævning), billede 4 Franskbrød (varm hævning), billede 1 Franskbrød (varm hævning), billede 2 Franskbrød (varm hævning), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær, frisk
   
Opskrift:
Melet sigtes med salt og sukker. Mælken opvarmes til 28-30 grader, gæren udrøres i lidt af denne. Alt sammenæltes til en let sammenhængende dej, der henstilles til hævning. Tildækket med et låg eller et klæde opvredet i koldt vand.

Når dejen er hævet til det dobbelte, formes den til et brød, der stilles på en smurt bageplade, eller lægges i en smurt form, hvorefter dejens overflade gives nogle snit med en skarp kniv. Efterhæves i 10-15 minutter.

Pensles og bages lysebrunt ved 200 grader C alm. ovn 20-25 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 103415 gange,
og udskrevet 2350 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (211 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8347 (1987 kcal)
KJ pr. Brød 8347 (1987 kcal)
Vægt ialt 833 gram
Vægt pr. Brød 833 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1002 KJ (238 kcal)
Protein 7.3 gram
Fedt 2.2 gram
Kulhydrat 48.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-11-08 15:12:14
godt og simpelt brød, kan bages af alle uden erfarring.

  -   2012-10-01 15:35:13
Ajjj Griner højt ... well PG du skulle lære at både bage og holde op med at lyve ... Griner højere :) Det er et fantastisk brød smager godt og er dejlig luftig ... mmmmmmm bon appetit

  -   2011-09-04 11:39:58
Brødet smagte af snobrød og konsistensen var næsten lige sådan, da det var et brød der var svært at få gennembagt. Desuden måtte brødet bage næsten en halv time mere end de oplyste 20-25 min. Brødet frarådes på det stærkeste. Vores morgenmad er ihvertfald ødelagt.

  -   2010-07-18 21:00:57
til TJ Så har du garanteret tilsat for meget mel?, start altid med en trediedel af melet, og ælt mere i efter hævning - hvis nødvendigt.

  -   2010-07-18 20:58:21
Når jeg bager franskbrød, sætter jeg en lille skål med varmt vand ind i ovnen sammen med brødet. Så bliver det mere luftigt og hævet. (lært det af en bagermester, for det er sådan de gør, at dampen samtidig gør den meget mere hævet i ovnen. Selvfølgelig efter den er hævet og formet som et brød, og lagt på bagepapir.(ingen svineri eller rengøring bagefter. Rigtig god.

  -   2009-12-30 10:06:24
Passer fint med væske, smager godt. 20 min i varmluft!

  -   2009-08-23 22:43:43
ang. væske... der er også forskel på mel, altså hvor meget væske det sluger..

  -   2009-05-07 12:59:58
Et godt tip (der gælder alle brød og boller)! Man skal selvfølgelig hælde melet i lidt af gangen.. og stoppe når dejen ikke kan optage mere..

  -   2009-04-17 21:17:37
Mængden af væske/mel kan variere, brødet på billedet er lavet med de mængder der står i opskriften.

  -   2009-01-25 17:28:42
Simpelt og lækkert. Jeg fulgte Kajs råd. Dejen bliver udemærket med dejkroge på håndmixer, den behøver ikke mere væske.

  -   2008-12-21 12:27:02
Alt alt for lidt mælk, måtte tilsætte meget mælk men det var svært så er spændt på om det overhovedet bliver et godt brød.

  -   2008-10-13 18:28:10
det var det nemmeste og det bedste franskbrød jeg har lavet og smagt!!

  -   2008-09-04 17:15:37
Det er bedre med med 2 teskeer salt Væskemængden er ok ved rørring i køkkenmaskine bagetid for mig var uden form 40 min på nederste rille ved 200 grader alm. ovn Brødet har en fin konsistens og smager godt.

  -   2008-02-20 15:48:47
Alt for lidt væske i opskriften. Jeg måtte tilsætte ca. 1-1½dl mælk/vand mere før dejen overhovedet var til at ælte ordentligt.