Mandelparfait med hvid kanelsauce

Mandelparfait med hvid kanelsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kold DessertRet : Kold Dessert - Parfait

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Krokant:
80 g.sukker
40 g.hakkede (høvlede) mandler
 
 Parfait:
3 æggeblommer
50 g.sukker
1 dråbebittemandel olie
10 ml.Amaretto
 dl.stivpisket piskefløde
 
 Sauce:
 dl.mælk
 dl.fløde
60 g.sukker
4 kanelstang (ca. 7 cm lange)
6 æggeblommer
 
Opskrift:
Krokant:
Smelt sukkeret uden at det bliver brunt og bland mandlerne i. Rist dette kort, og læg krokanten over på en tallerken der er smurt med olie - lad det køle af. Hak krokanten fint og tag 50 g fra til Parfaiten. Resten bruges til at strø over desserten til sidst.

Parfait:
Æggeblommer, sukker, bittermandelolie og Amaretto opvarmes over vandbad, fjernes derefter og pisk indtil det er afkølet. Flødeskummet og krokanten vendes i massen. fyldes i forme og stilles i fryseren i mindst 4 timer.

Kanelsauce:
Mælk, fløde, sukker og kanelstænger hældes i en gryde og opvarmes - tages af varmen og stilles tildækket i køleskab mindst 12 timer for at trække. Efter at det har trukket opvarmes blandingen igen og kanelstængerne fjernes. Lidt af den varme mælk blandes i æggeblommerne, der røres godt, og denne blanding hældes tilbage i gryden - røres indtil det jævnes. Stil saucen på is - og rør i den til den er kold.

Parfaiten tages ud af formen, dryssen med Krokanten og serveres med kanelsaucen.





karakterer:
Opskriften er vist 9381 gange,
og udskrevet 164 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu