Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Sirupslagkage

Sirupslagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sirup

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Sirupslagkage, billede 4 Sirupslagkage, billede 1 Sirupslagkage, billede 2 Sirupslagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
435 gram Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
175 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1.5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
   
  Fyld:
175 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
 
  Glasur:
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Sirup og sukker varmes i en gryde til sukkeret er smeltet. Massen afkøles i ro.

Sammenpiskede æg og kærnemælk røres i. Mel, natron og krydderier sigtes sammen og tilsættes.

Dejen hældes i en velsmurt, melstrøet springform 22 cm. i diameter, bages ved 165 grader C. alm. ovn i 1½ time.

Afkølles gerne til næste dag inden den flækkes.

Lagene lægges sammen med smørcreme eller 150 g. abrikosmarmelade og dækkes med glasur eller smeltet chokolade.

Tips:

Kan også bages i 3 lagklageforme 22 cm. i diameter, her skal de have 40 minutter ved 165 grader C. alm. ovn


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
1    (2 stemmer)

Opskriften er vist 96026 gange,
og udskrevet 2702 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 24042 (5724 kcal)
KJ pr. Pers. 2003 (477 kcal)
Vægt ialt 1744 gram
Vægt pr. Pers. 145 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1378 KJ (328 kcal)
Protein 4.2 gram
Fedt 9.5 gram
Kulhydrat 56.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2019-12-26 18:21:45
Hvor længe bagte du dem så???

Susanne Jensen  -  2019-12-25 17:29:10
Jeg bagte bundene enkeltvis, og bagetiden var alt for lang. De blev stenhårde!