Gulerodsbrud

Gulerodsbrud, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 dl.tykmælk
2 dl.koldt vand
2 dl.kogende vand
15 g.gær
2 spsk.sukker
2 tsk.salt
 dl.Dragsbæk oliemargarine
3 mellemstore, groftrevet gulerødder
1 dl.solsikkekerner
2 dl.havregryn
1 dl.hvedeklid
800 g.hvedemel
 Tykmælk til pensling
 
Opskrift:
Rør først al hveden med gær, sukker og salt. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser, og rør dejen sammen i 2 min med elpisker. Dæk skålen med plastfilm og grydelåg, og lad dejen hæve 7-8 timer - evt. natten over. Slå dejen ned og fordel 18 klatter på to bageplader, der er dækket med bagepapir. Tryk klatterne flade, pensl med tykmælken og bag dem 25-30 min ved 200 grader.





karakterer:
Opskriften er vist 29718 gange,
og udskrevet 639 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (29 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-08-24 08:24:38
Rigtig gode. Hæveskålen skal være meget stor. Dejen behøver kun at hæve i 4-5 timer, så kan bollerne efterhæve 1-2 timer.

  -   2011-09-27 10:18:25
Opskriften er taget fra AMA´s hjemmeside, bortset fra stavefejlene.

  -   2007-03-08 21:07:02
Med hveden går jeg ud fra du mener alt det flydende (som staves væde)