Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Øllebrød, Dansk

Øllebrød, Dansk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

SuppeRet : Suppe - Brødsupper

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Rugbrød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Øllebrød, Dansk, billede 4 Øllebrød, Dansk, billede 1 Øllebrød, Dansk, billede 2 Øllebrød, Dansk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
375 g.rugbrød
1 l.vand
1 l.hvidtøl
 skal af ½ citron
50 g.krystalsukker
 mælk eller fløde
 
Opskrift:
Brødet skæres i små firkanter og udblødes i vandet 1 døgn, sættes over ilden med øl og citronskal og koges indtil brødet kan passeres gennem en sigte eller et fint dørslag. Sukkeret tilsættes og gives et opkog med øllebrøden. Brødet kan inden kogningen males gennem en kødhakkemaskine.

Øllebrød kan lires med æg, men der tages da kun 300 g. brød Mælk eller fløde serveres til. Maltøl giver øllebrøden en udmærket smag.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Øllebrød

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (25 stemmer)

Opskriften er vist 56408 gange,
og udskrevet 836 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2015-02-07 16:06:22
Hvidtøl kan erstattes med et par skeer kakao - smager selvfølgelig lidt anderledes men er udmærket.

  -  2014-02-04 23:40:53
Kan man bruge andet end øl?

Stine  -  2013-01-11 13:29:19
Den blev alt for tynd, men ellers smager den fantastisk. Har dog ikke puttet citronskal i..

smeden  -  2010-05-18 22:17:38
glem vandet og citronen så har du verdens beste øllebrød

Cheffen  -  2010-02-28 14:57:04
den duer ikke opskriften, der er alt for meget væske. ca 4dl pr 200 gram rugbrød. altså kun ca 7 dl vand og 1 flaske hvidtøl

Steffen  -  2007-12-16 19:01:08
Det bliver da en noget tynd øllebrød, hvis man følger den ingrediensliste?

  -  2007-03-21 13:15:53
en stor klat vanilieis oven på,,, så er det bare guf