Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Fastelavnsboller med vanillecremefyld

Fastelavnsboller med vanillecremefyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 18 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Højtid: Fastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fastelavnsboller med vanillecremefyld, billede 4 Fastelavnsboller med vanillecremefyld, billede 1 Fastelavnsboller med vanillecremefyld, billede 2 Fastelavnsboller med vanillecremefyld, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
175 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Ymer naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Fyld:
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Perlesukker/Tesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Lunkent vand og gær røres sammen. Margarinen smuldres i melet.

Vand, salt, sukker, ymer og æg tilsættes, og dejen æltes sammen. Stilles et lunt sted i ca. 40 min.

Fyld:
Æg og sukker piskes sammen. De øvrige ingredienser tilsættes, og cremen varmes op til kogepunktet under piskning.

Dejen slåes ned og deles i 2-3 stk. Rulles tyndt ud og skæres i firkanter på ca. 10 x 10 cm. 1 spsk creme lægges på hver firkant. Dejen pakkes godt om cremen, og bollerne stilles på pladen med sammenføjningen nedad.

Efterhæver ca. 10 min.

Pensles med æg. Bages ved 200 grader C. alm. ovn i 15-20 min.

Bollerne pensles med smeltet smør og drysses med tesukker.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (71 stemmer)

Opskriften er vist 123639 gange,
og udskrevet 3493 gange.


Energi:
KJ total 16937 (4032 kcal)
KJ pr. stk. 940 (224 kcal)
Vægt ialt 1487 gram
Vægt pr. stk. 82 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1139 KJ (271 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 13.4 gram
Kulhydrat 32.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Carla  -  2012-02-17 11:29:48
Jeg skal til at bage fastelavnsboller glæder mig til at smage dem!


Emma 12 år  -  2010-02-15 14:42:33
det er en rgtig nem opskrift og selv jeg kunne lave det og ting plejer altid at gå galt for mig hi hi


  -  2009-02-21 19:02:33
rigtig dejlige...dog en smule fede i det


Lone  -  0000-00-00 00:00:00
jeg synes det er en meget lækker opskrift! en stor tak!