Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hjemmelavet tykmælk

Hjemmelavet tykmælk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
 Sødmælk
 kærnemælk
 
Opskrift:
Metode 1:
Sødmælk blandes med kærnemælk i forholdet 1-2 spsk. kærnemælk til en tallerken sødmælk og henstilles tildækket på et lunt sted fra den ene dag til den anden. Er mælken på dette tidspunkt ikke tyk, bliver den mindre god ved længere henstand. En for riglig tilsætning af kærnemælk vil forsage, at der dannes valle på overfladen af tykmælken.

Metode 2:
i køligt vejr tilrådes det at varme tallerkenen inden blandingen foretages. Fremgangsmåden i øvrigt som metode 1

Metode 3:
Sødmælk opvarmes til 30 grader og blandes med kærnemælk, 1 spsk kærnemælk til 1 tallerken sødmælk.

Serveres med revet rugbrød og lyst eller mørkt sukker


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2    (4 stemmer)

Opskriften er vist 21414 gange,
og udskrevet 195 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2016-09-09 22:43:01
Hej Kaj, men i dag bliver alm. mælk både homogeniseret og pasteuriseret, hvor økologisk mælk ikke bliver homogeniseret. men pasteuriseret. Mon det er deri forklaringen ligger. Venlig hilsen Mark B.

Kaj  -  2016-06-22 08:46:48
Det er ikke rigtigt med økologisk mælk. Da jeg var dreng lavede min mor tykmælk, og da var der ikke noget, der hed økologisk mælk. Min mors tykmælk var stiv og lækker. Vi sloges altid om at få det. Jeg mener min kom 1 spiseske kærnemælk i bunden og derefter mælk. satte den i stuen til den var tyk. Hilsen' Kaj

Anne - Grethe  -  2010-03-15 15:46:01
Husk at mælken skal være økologisk, ellers er det svært at få den rigtige konsistens